Επικαιρότητα

Με απεργία κόντρα στα προαπαιτούμενα

Off

Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή «υποδέχεται» το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Παρότι ζητήθηκε και συζητήθηκε στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις το ενδεχόμενο πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σχετική απόφαση δεν ελήφθη και έτσι κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, όπως των Ιωαννίνων, ανέλαβαν την ευθύνη για κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΚΙ Ν. Έξαρχος έκανε λόγο για «δήθεν» θετικές εξελίξεις τις οποίες αναγγέλλει η κυβέρνηση, μέσα από ένα πολυνομοσχέδιο που έχει πολλά περισσότερα αρνητικά από οποιαδήποτε θετικά.

Παράλληλα ο κ. Έξαρχος άσκησε σκληρή κριτική στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που δεν ακολούθησαν την πρόταση για διεξαγωγή πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και η Τ.Ε Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με τον Δημ. Πιτσιάβα να τονίζει πως το πολυνομοσχέδιο έρχεται ως «κερασάκι στην τούρτα» και νέων μέτρων που τσακίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης.

«Δεν είναι τυχαίο επομένως το χτύπημα της απεργίας που ήταν πάγιο αίτημα του κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό η ημερομηνία κατάθεση του πολυνομοσχεδίου θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί και ως «εθνική γιορτή» του κεφαλαίου στην Ελλάδα».

 

Έκδοση για τα 100χρονα του ΚΚΕ

 

Στο φύλλο του Ριζοσπάστη το Σαββατοκύριακο στο μεταξύ θα βρίσκεται η διακήρυξη της Κ.Ε του ΚΚΕ, με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια δράσης του ΚΚΕ.

Ο κ. Πιτσιάβας για την Τ.Ε Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας πρόσθεσε ακόμη πως έχει εκδοθεί σε τοπικό επίπεδο ειδική ατζέντα που περιέχει ιστορικά γεγονότα τα οποία εξελίχθηκαν στην Ήπειρο.

Τέλος την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 13.00 στη Λέσχη του Πανεπιστημίου πραγματοποιείται πρωτοχρονιάτικη συνεστίαση από την Τ.Ε του ΚΚΕ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ