Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:43
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2018
Επικαιρότητα

«Οδηγός» παρεμβάσεων στα σχολικά γυμναστήρια

Off

Τη διαβεβαίωση σε πολιτικό επίπεδο, ότι ο τρόπος με τον οποίο αναμορφώθηκε το κλειστό γυμναστήριο στο συγκρότημα του Πολυκλαδικού θα αποτελέσει «οδηγό» για αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλα σχολικά γυμναστήρια έδωσε ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας.

Τα σχολικά γυμναστήρια των Ιωαννίνων αποτελούν μία αθλητική κυψέλη όχι μόνο στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού, αλλά γενικότερα αφού εξυπηρετούν χιλιάδες αθλητές πολλών σωματείων.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα χαρακτηρίζεται επιεικώς απαράδεκτη, τα τελευταία χρόνια όμως καταβάλλεται μία συστηματική προσπάθεια για τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών.

Ίσως το καλύτερο παράδειγμα παρέμβασης που ολοκληρώθηκε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο είναι αυτό του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, στο οποίο βρέθηκε χθες το Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γ. Λιόντο, την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Β. Τσίλη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας η παρέμβαση αυτή είναι ένα απτό δείγμα γραφής για την ποιότητα των έργων που παραδίδει η Δημοτική Αρχή, ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζεται η αποκατάσταση των γυμναστηρίων στις σχολικές μονάδες του Δήμου την ίδια στιγμή που συνεχίζονται και οι παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές των σχολείων.

«Για εμάς σημασία έχει να παραδίδουμε ποιοτικά έργα. Όλοι γνωρίζετε πως το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο ήταν σε μια πολύ κακή κατάσταση αλλά σήμερα παραδίδουμε στους νέους της πόλης μας ένα νέο, αναβαθμισμένο γυμναστήριο χωρίς να σταματάμε εδώ καθώς στόχος μας είναι να αναβαθμιστούν όλα τα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος από την πλευρά του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο και οι οποίες είχαν να κάνουν τόσο με την μόνωση της στέγης, την ηχομόνωση και τη θέρμανση του κτιρίου όσο και με την ανακατασκευή του γηπέδου με ειδικό αντικραδασμικό υλικό.

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί παραδίδουμε ένα χώρο αξιοπρεπή μα πάνω απ' όλα ασφαλή για όλους όσοι γυμνάζονται σε αυτόν. Επίσης να τονίσω πως με τη συνεργασία των Σωματείων τοποθετήθηκαν νέοι λαμπτήρες τεχνολογίας LED κάτι που δείχνει πως ο αθλητισμός δημιουργεί συνεργασίες οι οποίες φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Λιόντος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κα Τσίλη εκφράζοντας ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς, τις διευθύνσεις των σχολείων, μαθητές, σωματεία και αθλητές για την υπομονή που έκαναν μέχρι να παραδοθεί το κλειστό γυμναστήριο, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη χρήση του προκειμένου να διατηρηθεί στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Ο διευθυντής του 8ου Λυκείου Ν. Βράνος και εκ μέρους των αθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν τα σχολικά γυμναστήρια ο Γ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκαν επίσης στη σπουδαιότητα για τον αθλητισμό της πόλης και τη λειτουργία των σχολείων, να υπάρχουν τέτοιες αθλητικές υποδομές.

 

Έπεται συνέχεια

Η δημοτική αρχή σύμφωνα με τον κ. Μπέγκα έχει βασική προτεραιότητα την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και τη δημιουργία νέων. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και το σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη ενισχύονται οι αθλητικές υποδομές προσφέροντας διέξοδο σε χιλιάδες Γιαννιώτες.

«Οι παρεμβάσεις μας σε ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό είναι ενταγμένες σε έναν συνολικό σχεδιασμό. Θέλω να θυμίσω πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης  στα γήπεδα Ανατολής και Περάματος ενώ έπονται και οι ανοιχτές εγκαταστάσεις στο Πέραμα. Ταυτόχρονα εξελίσσονται οι εργασίες σε δύο ανοιχτούς αθλητικούς χώρους στην Κιάφα και την Καλούτσιανη οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες δύο περιοχών που για πολλά χρόνια υστερούσαν εκτός των άλλων και στον τομέα των αθλητικών υποδομών», τόνισε ο Δήμαρχος ο οποίος έκλεισε σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει για μια ακόμα φορά στην πράξη τη φιλοσοφία των συνεργιών καθώς σύντομα, μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου, θα θέσει σε λειτουργία το νέο κλειστό γυμναστήριο στο ΠΕΑΚΙ, η λειτουργία του οποίου θα αποσυμφορήσει σημαντικά το ΕΑΝΚΙ.

Σύντομα τέλος σύμφωνα με τον κ. Λιόντο θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στα σχολικά γυμναστήρια και σε αυλές σχολείων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου