Επικαιρότητα

Ηλεκτρονικά «όπλα» υπέρ της ζωοφιλίας

Off

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου ευχαριστεί τον Δήμο Ιωαννιτών και τη Δημοτική Αρχή, που διέθεσε για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας δύο ειδικές συσκευές αναγνώρισης (scanner) του κωδικού αριθμού που είναι μοναδικός για κάθε σκύλο.

Η Ε’ ΚΟΗ είναι από τις πρώτες οργανώσεις και τους πρώτους φορείς γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα, που εδώ και δύο χρόνια έχει προχωρήσει, με δικές της δαπάνες, στην προμήθεια ειδικών συσκευών,  τις οποίες χρησιμοποιούν για τον ηλεκτρονικό έλεγχο και την ταυτοποίηση των κωδικών των κυνηγετικών σκύλων, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες.

Όπως σημειώνει δε, χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, «η κυνηγετική οικογένεια σχεδόν στο σύνολό της ανταποκρίθηκε με θέρμη από την πρώτη στιγμή στην ανάγκη τοποθέτησης του ειδικού ηλεκτρονικού τσιπ στους κυνηγετικούς σκύλους.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών, δεν υπάρχουν κυνηγετικοί σκύλοι. Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή επίσης διενεργεί τακτικούς ελέγχους για τον εντοπισμό σκύλων, που τυχόν δε φέρουν ηλεκτρονική ταυτοποίηση».

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ με την ίδια ανακοίνωσε εκφράζει και τον προβληματισμό της «γιατί μέχρι σήμερα, παρά τις τεράστιες διαστάσεις που έχει προσλάβει το πρόβλημα με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, οι επίσημοι φορείς που εκπροσωπούν τους εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγούς της χώρας, δεν έχουν προσκληθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον διάλογο για τη μελλοντική διαχείριση του ζητήματος. 

Υπενθυμίζει μάλιστα και τη σχετική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου πριν από μερικούς μήνες, από την πόλη των Ιωαννίνων, διά στόματος του Αναπλ. Υπουργού κ. Τσιρώνη, ότι το νομοσχέδιο που θα έλυνε τα διαχρονικά αυτά προβλήματα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης και θα έχει κατατεθεί προς ψήφιση εντός του 2017, κάτι που δεν έγινε και δεν έχει γίνει ούτε μέχρι σήμερα».

Τέλος, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ διαμηνύει, ότι «θα συνεχίσει να είναι αρωγός και πρωτοπόρος σε οποιαδήποτε προσπάθεια σχετίζεται με την προστασία και διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, εκφράζοντας την ευχή, το ίδιο να πράξουν και άλλοι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία».   

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου