Επικαιρότητα

Με υψηλούς στόχους το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Off

Τους βασικούς στόχους της Διοίκησης για τη λειτουργία και ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων την επόμενη χρονιά παρουσίασε ο Διοικητής Β Τσίκαρης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του νοσοκομείου την Παρασκευή το πρωί παρουσία των πρυτανικών αρχών, του προσωπικού κα.

Ο κ. Τσίκαρης έκανε ένα απολογισμό και παρουσίασε και στατιστικά στοιχεία για το νοσοκομείο. «Στους εννέα μήνες που βρισκόμαστε μαζί με τον αναπληρωτή διοικητή στη διοίκηση του ΠΓΝΙ προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε μια, δύσκολη από άποψη οικονομική, κατάσταση με έναν και μοναδικό στόχο: Να μπορέσει τούτη η ναυαρχίδα των δομών υγείας στη Βορειοδυτική Ελλάδα, να ανταποκριθεί με επάρκεια και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που οφείλει και πρέπει να προσφέρει ένα Τριτοβάθμιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», σημείωσε ενώ έκανε ειδική αναφορά στο δυναμικό του νοσοκομείου. 

«Είμαι σίγουρος ότι με την κοινή προσπάθεια όλων μας μπορούμε να μηδενίσουμε το κοντέρ των παραπόνων και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο του συνόλου των υπηρεσιών και ιδιαίτερα αυτών του τριτοβάθμιου χαρακτήρα. Η σιγουριά πηγάζει από το γεγονός ότι,

– Το ΠΓΝΙ διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό σ’ όλες τις υπηρεσίες. Ένα δυναμικό που στηρίζει την πρωτοπόρα διαδρομή του Νοσοκομείου και συμβάλει αποφασιστικά στο πεδίο εκπαίδευσης και ειδίκευσης νέων Ιατρών που στελεχώνουν πληθώρα δομών υγείας ανά τη χώρα. Πηγάζει 

– από τη διαπίστωση και στην πράξη ότι, όπως στο σύνολο της χώρας έτσι και στο μικρόκοσμο του νοσοκομείου μας, υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες, απ’ όλο το επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτικό φάσμα, που όταν τους δοθεί λίγος χώρος να αναπνεύσουν μπορούν να κάνουν θαύματα», όπως είπε.  

Έκανε δε, αναφορά στην υλοποίηση στόχων, μεταξύ άλλων όπως: την ένταξη του 4ου κτηρίου στις λειτουργίες του νοσοκομείου, την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης κλινικών, μονάδων και υπηρεσιών με μεσοπρόθεσμο στόχο την πιστοποίηση του συνόλου του Νοσοκομείου, τη δρομολόγηση της ίδρυσης και λειτουργίας της αγγειοχειρουργικής κλινικής, την περαιτέρω ανάπτυξη του Μαγνητικού Τομογράφου με την δρομολογηθείσα ήδη προμήθεια και εγκατάσταση του κατάλληλου λογισμικού για Μαγνητικές Τομογραφίες Καρδιάς την προμήθεια και οργάνωση της λειτουργίας υποδομών του PET/CT.

Να δρομολογήσουμε, ακόμα σημείωσε, μεταξύ άλλων: 

– την ίδρυση του Κέντρου στήριξης εξατομικευμένης Ιατρικής  και Μοριακής Ιατρικής στο Νοσοκομείο. 

– την ανάπτυξη πιστοποιημένων υποδομών Βιοτραπεζών. 

– την αναβάθμιση του Εργαστηρίου Τοξικολογίας

– την ανανέωση και αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νοσοκομείου κ.α

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου