Επικαιρότητα

Μπαίνουν στα σπίτια προσποιούμενοι τους υπαλλήλους

Off

Στην αναζήτηση των επιτήδειων που προσποιούνται τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών επικεντρώνονται οι ενέργειες των αστυνομικών αρχών μετά την σχετική ενημέρωση και καταγγελία που έγινε από την υπηρεσία του Δήμου.

Τις τελευταίες ημέρες, άγνωστοι, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας ή του ελέγχου των δικαιολογητικών για τους εν δυνάμει δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης εμφανίστηκαν σε δεκάδες σπίτια της περιφέρειας του λεκανοπεδίου.

Αρκετοί από τους δικαιούχους ή τους εν δυνάμει δικαιούχους άνοιξαν τις πόρτες τους και έδωσαν τα στοιχεία που ζήτησαν.

Ωστόσο μετά από λίγες ημέρες όταν επικοινώνησαν με την κοινωνική υπηρεσία για να πληροφορηθούν εάν είναι ή όχι δικαιούχοι ενημερώθηκαν ότι η υπηρεσία δεν επισκέπτεται τους δικαιούχους κατ’ οίκον.

Έτσι, έγινε η σχετική καταγγελία στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, με το Δήμο Ιωαννιτών να έχει καταγγείλει αρμοδίως το συμβάν και την προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Ζηκίδου να ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην πείθονται από κανέναν που ισχυρίζεται ότι ενεργεί για λογαριασμό της υπηρεσίας, αλλά παράλληλα να ειδοποιεί σε κάθε τέτοιο περιστατικό τις αρχές.

«Κανένας υπάλληλος δεν επισκέπτεται κατ΄ οίκον τους δικαιούχους του ΚΕΑ για έλεγχο ή παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και καλούμε όσους αντιληφθούν παρόμοιες ενέργειες να ειδοποιήσουν άμεσα την Αστυνομία», τόνισε η κα Ζηκίδου.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου