Επικαιρότητα

Την ενοχή των κατηγορουμένων πρότεινε ο Εισαγγελέας

Off

Με την αγόρευση και πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και μέρος της υπεράσπισης συνεχίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων η εκδίκαση της υπόθεσης με την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της Ερικέτης Δούβλη πριν μερικά χρόνια στα Γιάννενα.

Ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του ήταν ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός για το σύνολο των κατηγορουμένων, τους πέντε που βρίσκονται στο εδώλιο, αλλά και τους δύο που διαφεύγουν ακόμη της σύλληψης, όλοι τους Γεωργιανοί στην καταγωγή.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του συνόλου των κατηγορουμένων που πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για πρόσωπα ανάξια συμπάθειας που εκτέλεσαν ένα πρωτόγονο και πρωτόγνωρο έγκλημα.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής με τον Ν. Γκόντα που εκπροσωπεί την οικογένεια να τονίζει πως αποδείχθηκε και σε πρώτο βαθμό, αλλά και στο δικαστήριο που εξελίσσεται ότι δεν επρόκειτο για μία συμμορία, αλλά για μία εγκληματική οργάνωση που τέλεσε ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων που επιχείρησαν να αποδομήσουν και το κατηγορητήριο, αλλά και την πρόταση του Εισαγγελέως σημείο προς σημείο.

Κοινή συνισταμένη πάντως της υπερασπιστικής γραμμής, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι χθες οι αγορεύσεις του συνόλου των συνηγόρων φαίνεται πως είναι ότι το έγκλημα και στην σύλληψή του και ως προς την εκτέλεσή του έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς τα δύο πρόσωπα που διαφεύγουν της σύλληψης.

Το δικαστήριο διέκοψε αργά το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 9 Φεβρουαρίου όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις και να εκδοθεί, εκτός απροόπτου, η απόφαση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου