Επικαιρότητα

Σύγχρονα «όπλα» στη διάθεση του ΕΚΑΒ

Off

Μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει επείγουσες ιατρικές καταστάσεις ασθενών, ακόμη και νεογνών, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στη διάθεση του ΕΚΑΒ στα Γιάννενα.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο μίας ακόμη δωρεάς δεκάδων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων, δώρησε μία υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα στην 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ που καλύπτει την Ήπειρο, την Κέρκυρα και την Λευκάδα η οποία διαθέτει μεταξύ άλλων και μία αυτόνομη θερμοκοιτίδα.

Είναι άλλωστε πολλές οι διακομιδές και αεροδιακομιδές νεογνών από νοσοκομεία της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων προς τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και πλέον η υποδοχή και η αντιμετώπισή τους σε ιατρικό επίπεδο θα γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ και ο διευθυντής Β. Παπαδιώτης παρουσίασαν χθες στα τοπικά μέσα την νέα Κινητή Μονάδα, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά του.

«Είναι μία μονάδα που δεν είχαμε στην περιοχή και κυρίως την οποία είχαμε τεράστια ανάγκη για να καλύψουμε το εύρος των περιστατικών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής στα νοσοκομεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι είναι η πρώτη μονάδα στην περιοχή που διαθέτει αυτόνομη θερμοκοιτίδα με αναπνευστήρα νεογνών, μόνιτορ και όλα τα απαραίτητα για την ασφάλεια των διακομιδών», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Χαράλαμπος Βασιλειάδης, με 20 χρόνια εμπειρίας στο ΕΚΑΒ ήταν στο πλήρωμα που παρέλαβε το όχημα και που εκπαιδεύτηκε στη χρήση του.

«Έχοντας εργαστεί 20 χρόνια στις παλιές μονάδες του ΕΚΑΒ, είμαι πολύ χαρούμενος που η υπηρεσία μας διαθέτει πλέον ένα ασθενοφόρο που παρομοιάζεται με μία ΜΕΘ που κινείται στο δρόμο. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για εμάς και τους γιατρούς στην προσπάθειά μας να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Σε δύο μήνες 

λειτουργεί το TETRA

Οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ όπως τους προσδιόρισε ο κ. Παπαδιώτης αναφέρονται στην λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο του Ακτίου του καλοκαίρι, αλλά και η βελτίωση των κτιριακών υποδομών στα Γιάννενα.

Προς το παρών πάντως υλοποιείται η δέσμευση της διοίκησης για την εγκατάσταση του νέου συστήματος επικοινωνίας TETRA που θα έχει ως συνέπεια τη λειτουργία ενός ενιαίου κέντρου για το ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.

«Είναι ένας στόχος ποιοτικής αναβάθμισης που θα επιτευχθεί μέσω της ασύρματης επικοινωνίας, που θα μας επιτρέψει να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα ασθενοφόρα, πόσο κοντά είναι σε κάθε περιστατικό και πόσο γρήγορα μπορούν να φτάσουν», κατέληξε ο κ. Παπαδιώτης.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου