Επικαιρότητα

Διαβατήριο, η επένδυση στη γνώση

Off

Τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της πόλης που αρίστευσαν με τις μαθητικές τους επιδόσεις την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά και τους μαθητές που επιλέχθηκαν για τη Βουλή των Εφήβων, βράβευσε το πρωί της Κυριακής στην κατάμεστη αίθουσα του ΠΚΔΙ, ο δήμος Ιωαννιτών.

Μία εκδήλωση που αντικειμενικά έχει πρωταγωνιστές τους ίδιους τους αριστούχους μαθητές, υπάρχουν κι άλλοι πολλοί όμως, που βρίσκονται στο παρασκήνιο και είναι οι οικογένειες των παιδιών και φυσικά οι καθηγητές τους.

Στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος της πόλης Θ. Μπέγκας χαρακτήρισε την επένδυση στη γνώση την σημαντικότερη επένδυση που μπορεί να κάνει σήμερα η ελληνική Πολιτεία.

«Μας θυμίζετε πως όλη η προσπάθεια που κάνουμε πρέπει να είναι προς όφελος της νέας γενιάς με στόχο να μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε η δική μας αλλά αντίθετα να προοδεύσει, να καινοτομήσει και να οδηγήσει την πατρίδα μας εκεί που της αξίζει.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται μία βασική επένδυση.

 

Η επένδυση στη γνώση.

Το αναμνηστικό δίπλωμα που παίρνετε σήμερα μπορεί να μην έχει υλική αξία. Θα σας συντροφεύσει όμως στη ζωή σας με αυτό που  συμβολίζει. Την αναγνώριση της προσπάθειας και του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτάτε.  

Θα σας θυμίζει παράλληλα πως η γνώση μπορεί να κατακτάται με κόπο, αλλά είναι το πιο ισχυρό εφόδιο στις προκλήσεις που θα συναντήσετε σε όλη σας τη ζωή.

Χρειάζεται όμως η γνώση να συνδυαστεί με το ήθος, την ελευθερία της σκέψης, την ευγενή άμιλλα, τη βελτίωση της προσωπικότητας, τη δημιουργική φιλοδοξία, τον ανθρωπισμό,  την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία.

Όλες αυτές τις αξίες που πρεσβεύει η παιδεία κι ο πολιτισμός μας, οι οποίες δυστυχώς τα τελευταία χρόνια φθίνουν.

Στην εποχή που ζούμε θεωρώ πολύ σημαντικό η παιδεία που παρέχεται στους νέους της χώρας μας να σταθεί με ακόμα περισσότερη ένταση στην αξία της συνεργασίας, της ομαδικότητας της κοινής προσπάθειας η οποία θωρακίζει την κοινωνία μας απέναντι σε επικίνδυνες αντιλήψεις και φαινόμενα που διχάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας, που στάθηκε και στη συνεισφορά των εκπαιδευτικών και των γονέων των μαθητών.

Ακολούθησαν οι εκατοντάδες βραβεύσεις στους αριστούχους όλων των γυμνασίων και λυκείων του δήμου Ιωαννιτών από εκπροσώπους της κεντρικής και τοπικής πολιτικής σκηνής, εκπροσώπους φορέων και συλλογικοτήτων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου