Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 06:17
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουαρίου 2018
Επικαιρότητα

Energean Israel Συμφωνία κορυφής για το φυσικό αέριο

Off

H EnergeanIsrael ανέθεσε στην Stena Drilling το συμβόλαιο για τη διενέργεια των γεωτρήσεων που προβλέπονται για την ανάπτυξη του υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος της Energean, η Stena Drilling θα χρησιμοποιήσει το πλοιογεωτρύπανο Stena Forth (ή κάποιο ανάλογο πλοιογεωτρύπανο που θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές) για να πραγματοποιήσει τρεις αναπτυξιακές γεωτρήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με πρόβλεψη για πιθανές περαιτέρω εργασίες και με προϋπόθεση τη λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης (FID) από την Energean για την ανάπτυξη του Karish.  Ο όμιλος της Energean θεωρεί την υπογραφή του συμβολαίου με την StenaDrilling ως ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Karish. Οι τεχνικές δυνατότητες, η εμπειρία και το ιστορικό της StenaDrilling στον τομέα της ασφάλειας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, με δεδομένη και τη δέσμευση της Energean να επιτυγχάνει τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα της Υγείας, της Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος και την δέσμευσή της να επιχειρεί σύμφωνα με ή και να υπερβαίνει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ασφάλεια στις Θαλάσσιες Επιχειρήσεις στον τομέα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. 

 

Βράβευση Μ. Ρήγα 

Μία μεγάλη τιμή γνώρισε η EnergeanOil&Gas στο πλαίσιο της επίσκεψης της Α.Ε. του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin. O κ. Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Energean, βραβεύθηκε με αφορμή τον εορτασμό της 70ής επετείου από την ανεξαρτησία του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρήγας ήταν η μία από τις επτά προσωπικότητες που επελέγησαν για να τιμηθούν για την ξεχωριστή συνεισφορά τους στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. 

Με αφορμή την βράβευση, ο κ. Ρήγας δήλωσε τα εξής: «Για την Energean και μένα είναι μια μεγάλη τιμή και χαρά η απονομή του ενός από τα επτά βραβεία που το Κράτος του Ισραήλ αποφάσισε να απονείμει σε ελληνικές προσωπικότητες με αφορμή των εορτασμό των 70 χρόνων της ανεξαρτησίας του. Η βράβευση αυτή δικαιώνει τον σχεδιασμό της Energean να αναπτύξει τους φυσικούς πόρους του Ισραήλ προς όφελος των πολιτών, των οικονομιών και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου