Ήπειρος

Δικαίωμα στην ελπίδα, για το πέρασμα στα Τζουμέρκα

Off

Δικαίωμα στην ελπίδα για ακόμη καλύτερες ημέρες ειδικά με την αύξηση της επισκεψιμότητας και γενικότερα του τουριστικού ρεύματος αποκτούν τα Τζουμέρκα μετά την οριστική ανάδειξη του αναδόχου του έργου σύνδεσης της περιοχής των Τζουμέρκων με την Ιόνια Οδό.

Η Οικονομική Επιτρο0ή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε στη χθεσινή της συνεδρίαση τον ανάδοχο του έργου που είναι η Εργοδυναμική Πατρών. Το έργο αναφέρεται ως οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με την 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων- Γέφυρα Πλάκας» και είναι προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ. 

Αποτελεί, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή σε ανακοίνωσή της, ένα από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου που αναμένεται να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ενιαία περιοχή των Τζουμέρκων. 

Παράλληλα η Οικον. Επιτροπή έλαβε και αποφάσεις για άλλα εξίσου σημαντικά έργα για το οδικό δίκτυο, το περιβάλλον και για παραγωγικές μονάδες.  

Σε πλήρη εξέλιξη επίσης βρίσκεται ο προγραμματισμός της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Ηπείρου, τόσο ως προς τη διαχείριση των υγρών, όσο και των στερεών αστικών αποβλήτων. Η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε σήμερα τους αναδόχους τριών έργων: 

Το πρώτο αφορά στην κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας και τα άλλα δύο έργα αφορούν κατασκευές σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στους δήμους Πωγωνίου και Γ. Καραϊσκάκη αντίστοιχα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου