Αθλητικά

Αντιμέτωποι με ευθύνες για τα έκτροπα της Κυριακής

Off

Αντιμέτωπος με σοβαρές πολιτικές ευθύνες, τις οποίες θα κληθεί να αναλάβει σε περίπτωση που δεν ενεργήσει ως οφείλει, είναι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, με αφορμή τα έκτροπα της Κυριακής στα Γιάννενα και στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο ίσως βαθμό και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, με την αστυνομία επίσης να έχει ευθύνες για την κατάσταση σε ότι αφορά στο σχεδιασμό. Πληροφορίες που είδαν από χθες το πρωί το φως της δημοσιότητας σε αθηναϊκά μέσα αναφέρουν πως ο Γ. Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και δεν αποκλείεται σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνουν κλήσεις σε απολογία στους υπευθύνους και στη συνέχεια να επιβληθούν ποινές στους εμπλεκόμενους.

Το αποδεικτικό υλικό που έχει ήδη δημοσιευθεί στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο είναι αρκετό από μόνο του, να αποδείξει και να στοιχειοθετήσει τις ευθύνες των συναρμόδιων φορέων, που είναι υπεύθυνοι για την τέλεση των ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και για την τήρηση των μέτρων τάξης.

Ακόμη κι αν οι αναφορές του παρατηρητή του αγώνα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με τον ΠΑΟΚ, του διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά και της αστυνομίας δεν αναφέρουν σχεδόν το παραμικρό, ο αδιάψευστος μάρτυρας που είναι ο τηλεοπτικός φακός, οι εικόνες που αντίκρισε όλη η Ελλάδα δε μπορούν να αγνοηθούν από κανέναν. Άλλωστε στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ αναφέρεται σαφώς ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να ασκεί διώξεις για παράβαση διατάξεων του καταστατικού και να παραπέμπει στις αρμόδιες επιτροπές για πειθαρχικά αδικήματα που δεν αναφέρονται σε φύλλο αγώνα και περιήλθαν στην γνώση του, από: 

i) παραπομπή από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., 

ii) παραπομπή από επιτροπές ή υπηρεσίες της Ε.Π.Ο., 

iii) γνώση του για γεγονότα ή δηλώσεις που καλύπτονται από τα Μ.Μ.Ε., 

iv) στοιχειοθετημένες επώνυμες καταγγελίες. 

Διευκρινίζεται ότι η εξουσία άσκησης δίωξης με βάση το οπτικό υλικό (ήτοι εκτός 

Φ.Α.) δεν ανήκει στις πειθαρχικές Επιτροπές αλλά μόνο στον Υπεύθυνο άσκησης 

δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων».

 

Απορίες για τους

 τοπικούς εισαγγελείς

Από την άλλη ενώ έχουν περάσει δύο 24ωρα από τα γεγονότα της Κυριακής και την κατάσταση πολιορκίας που έζησαν χιλιάδες Γιαννιώτες φίλαθλοι και όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στην πόλη, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν υπήρξε η παραμικρή κινητοποίηση από τις τοπικές εισαγγελικές αρχές. Και μόνο η δημοσιοποίηση του βιντεοσκοπημένου υλικού που προβλήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα ήταν αρκετή για να προκληθεί αντίδραση και ενδιαφέρον, για τη διενέργεια μίας προκαταρκτικής έρευνας.

 

Ζήτησε αναβολή ο ΠΑΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με ανακοίνωσή της αργά το απόγευμα της Δευτέρας παρουσίασε το χρονικό των συζητήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι και πριν την έναρξη του αγώνα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για όσα έγιναν κυρίως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων. 

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι αποσιωπά τις ευθύνες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι εκπρόσωποι της οποίας στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας τις προηγούμενες ημέρες παρείχαν διαβεβαιώσεις για ελεγχόμενη μετακίνηση οπαδών παρά τις πληροφορίες που τελικά επιβεβαιώθηκαν, για μία μη ελεγχόμενη μετακίνηση χιλιάδων φίλων του ΠΑΟΚ.

Σε δηλώσεις του όμως ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Φ. Βρόσγος έκανε γνωστό πως η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ζήτησε από τον παρατηρητή να μην διεξαχθεί το παιχνίδι, όμως την ευθύνη ανέλαβε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων που εγγυήθηκε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ