Αθλητικά

Έκανε νέα αρχή και συνεχίζει!

Off

Για πολλούς και διάφορους λόγους ήταν σημαντική η νίκη επί του Παναθηναϊκού το βράδυ του Σαββάτου για τον ΠΑΣ, που έβαλε τέλος σε μία μεγάλη περίοδο εσωστρέφειας και απογοήτευσης λόγω των γεγονότων με τον ΠΑΟΚ, του αποκλεισμού στο Κύπελλο από τη Λάρισα και της μέτριας πορείας στο πρωτάθλημα.

Το ζητούμενο βέβαια είναι η επιτυχία αυτή να έχει και συνέχεια με τον ΠΑΣ να έχει ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και να κοιτά με αισιοδοξία προς τις πιο πάνω θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Εκείνο που πρέπει να αξιοποιήσει όμως η ομάδα του Πετράκη είναι ο καλός ρυθμός που φαίνεται ότι έχει αποκτήσει, το γεγονός ότι δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά τον Ισπανό σκόρερ Πέδρο Κόντε που μοιάζει ασταμάτητος.

Το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών για την ομάδα του ΠΑΣ είναι θεωρητικά πιο εύκολο από των προηγούμενων αγωνιστικών, όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι στον πρώτο γύρο ο ΠΑΣ σε αυτά τα παιχνίδια έχασε τους περισσότερους βαθμούς.

Έτσι, εάν το πάθημα έχει γίνει μάθημα, τότε ο ΠΑΣ μπορεί να πετύχει ένα σερί νικών που θα τον φέρει στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας, με τους ποδοσφαιριστές να παραδέχονται ότι έχουν βλέψεις που φτάνουν μέχρι την πεντάδα.

Η βαθμολογική διαφορά άλλωστε δεν είναι μεγάλη και ένας καλός ΠΑΣ, απαλλαγμένος από το άγχος του υποβιβασμού μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Η νίκη κόντρα στον ΠΑΟ λειτούργησε, τουλάχιστον προς το παρόν, ως γιατρικό για τις ανοιχτές πληγές που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ στην εκτόνωση ενός έκρυθμου κλίματος και απογοήτευσης στις τάξεις των φιλάθλων λειτούργησε και η συνέντευξη τύπου του Γ. Χριστοβασίλη το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ευχή και ελπίδα όλων είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟ και η πρώτη νίκη εντός έδρας για τον ΠΑΣ από το 1986 για το πρωτάθλημα, να αποτελέσει την απαρχή μίας σειράς επιτυχιών, που θα συνεχιστεί την Κυριακή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πλατανιά και στη συνέχεια εντός έδρας με τον Λεβαδειακό.

 

Το πρόσωπο της αγωνιστικής

 

Ο ισπανός φορ του ΠΑΣ θα αγωνίζεται για λίγα ακόμη παιχνίδια, λογικά μέχρι το τέλος της χρονιάς στον ΠΑΣ, και στη συνέχεια θα κληθεί να αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με τις ομάδες που τον έχουν ήδη τσεκάρει να είναι πάρα πολλές. Η ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του είναι κάτω του 1 εκ. και σίγουρα όχι απαγορευτική για καμία ομάδα με υψηλούς στόχους. Έτσι, ο ισπανός φορ θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν για την ομάδα, την οποία όμως; Έχει βοηθήσει όσο λίγοι στο διάβα του χρόνου με την συνολική του παρουσία και τα γκολ που έχει πετύχει.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη μου στον ΠΑΣ, στην Μελίγια δεν έπαιζα στην θέση μου, όμως εδώ όλα κυλάνε ιδανικά. Δουλεύω πολύ πάνω στα δυνατά στοιχεία που έχω στο παιχνίδι μου, όπως η δύναμη και η ταχύτητα και αυτά προσπαθώ να βγάλω στο γήπεδο.

Σε ότι αφορά το ενδιαφέρον άλλων ομάδων, το διάβασα στις εφημερίδες, έχουν φτάσει κάποιες φήμες στα αυτιά μου, αλλά ως εδώ. Τίποτα περισσότερο δεν υπάρχει. Η ρήτρα μου πάντως είναι μικρότερη από το ένα εκ. ευρώ, όπως ακούγεται.

Εγώ πάντως σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΣ, τη δουλειά και τη βελτίωση μου. Μου αρέσει εδώ στην Ελλάδα, είμαι πολύ χαρούμενος και περνάω πολύ καλά εδώ. Περίμενα να περάσω καλά, αλλά περνάω καλύτερα, όλο αυτό είναι μία ευχάριστη έκπληξη», είπε ο ισπανός φορ στο συνδρομητικό κανάλι.

 

Ο καλύτερος στην Ελλάδα

Με αφορμή τη δήλωση του Μαρ. Ουζουνίδη, ότι ο ΠΑΟ έχασε από τον Κόντε και όχι από τον ΠΑΣ, ο Γ. Πετράκης τοποθετήθηκε και επανέλαβε την πρόσφατη εκτίμησή του, ότι ο ισπανός φορ είναι ο καλύτερος στη θέση του στην Ελλάδα.

«Έχω ξαναπεί ότι ο Κόντε σαν πακέτο είναι ο καλύτερος φορ στην Ελλάδα δεν του λείπει τίποτα, είναι τεράστια η βοήθειά του. Εμείς έχουμε τον Κόντε, αλλά έχουμε και άλλους 10 και όσους μπαίνουν αλλαγή για να αναδειχτεί η αξία του. Σέβομαι όσα είπε ο κ. Ουζουνίδης, αλλά δεν συμφωνώ. Όλοι οι παίκτες έδωσαν την ψυχή τους. Ο Μπετρά βοήθησε πολύ να αξιοποιήσουμε τον Πέδρο».

 

Και ο σουηδός αντι – Κόντε

Μπορεί να έγινε την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο ολοκληρώθηκε και ο ΠΑΣ απέκτησε τον σουηδό φορ Φίλιπ Χέλκβιστ. Την είδηση αποκάλυψε ο πρόεδρος Γ. Χριστοβασίλης στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου. Ο σουηδός είναι 27 ετών έχει ύψος 1,84, ανήκε στη σουηδική Κάλμαρ και ήταν έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία, αλλά τελευταία στιγμή κατάφερε να τον «κλείσει» ο ΠΑΣ. Ο Χέλκβιστ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του από την U16 ως την U-21. Με την Βέλσμπεργκερ της Αυστρίας έχει αγωνιστεί και στο Europa League.

 

Η κοπή της βασιλόπιτας

 

Σε αυστηρά οικογενειακό κλίμα, χωρίς την παρουσία και κάλυψη από τα τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ η οποία συνδυάστηκε με την πρώτη εντός έδρας νίκη του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού μετά από 32 χρόνια. Τυχερός της εκδήλωσης, ο νεοαποκτηθείς Μίτε Τσικάρσκι, που βρήκε το φλουρί. Οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν αποθεραπεία την Κυριακή ενώ χθες Δευτέρα είχαν ρεπό και επιστρέφουν σήμερα Τρίτη στις προπονήσεις για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πλατανιά στα Χανιά.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ