Επικαιρότητα

Άνοιξε… διάδρομος για τις τουριστικές αγορές

Off

Η συμφωνία με τον τουριστικό κολοσσό της Σκανδιναβίας APOLLO το 2016 που απέφερε σχεδόν 25 αεροπορικές πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων άνοιξε τον (αερο) διάδρομο για πολλές ακόμη τουριστικές αγορές για τα Γιάννενα και την Ήπειρο.

Αυτό άρχισε να διαφαίνεται τους προηγούμενους μήνες με μεγαλύτερη ένταση ειδικά από τη στιγμή που ξεκαθάρισε το τοπίο με τις υποδομές και τη δυνατότητα ανεφοδιασμού των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο και επιβεβαιώνεται πλέον σταδιακά με επίσημο τρόπο.

Η αεροπορική σύνδεση με τακτικές πτήσεις μεταξύ Ιωαννίνων και Λάρνακας με την εταιρεία TUS να ξεκινά τα δρομολόγια την προσεχή Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου αποτέλεσε τον πρώτο «σταθμό» για να ανοίξει μία ακόμη μεγάλη τουριστική αγορά για την περιοχή.

Το Ισραήλ αποτελεί μία περιοχή – στόχο των τοπικών παραγόντων της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού και τα τελευταία χρόνια χιλιάδες είναι οι Ισραηλινοί που επισκέπτονται οργανωμένα την περιοχή.

Η Διεθνής Έκθεση IMTM που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ την περασμένη Εβδομάδα επιβεβαίωσε και τις προοπτικές ενίσχυσης της επισκεψιμότητας από το Ισραήλ και έδωσε κάποιες σημαντικές συμφωνίες για την αεροπορική σύνδεση με τα Γιάννενα.

Η εταιρεία TUS εξετάζει πλέον τις ημερομηνίες, ώστε να προχωρήσει σε απευθείας πτήσεις από το Τελ Αβίβ στα Ιωάννινα την καλοκαιρινή σεζόν και με ενδιάμεσο σταθμό τη Λάρνακα για τη χειμερινή σεζόν.

Στην έκθεση η Ήπειρος εκπροσωπήθηκε από την Περιφέρεια, το Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό.

Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Βλάχος αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα των συζητήσεων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ όλων των φορέων.

«Η συνεργασία που γίνεται διά της Περιφέρειας, του Δήμου Ιωαννιτών  και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, και τη βοήθεια από την κ. Αλέγκρα Μάτσα, έδωσε αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το περίπτερο της Ηπείρου είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση στην έκθεση, μεταφέροντας μάλιστα και την διαπίστωση των υπευθύνων του ΕΟΤ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τους οποίους υπήρξε τεράστια διαφορά ενδιαφέροντος σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες από τους Ισραηλινούς για την Ήπειρο.

Ένας πρόσθετος λόγος για το ενδιαφέρον αυτό, ήταν όπως είπε ο Περιφερειάρχης το γεγονός ότι το περίπτερο της Ηπείρου το επισκέφθηκαν πολλοί Εβραίοι Γιαννιώτες στην καταγωγή, οι οποίοι ζήτησαν μάλιστα την καθιέρωση απευθείας αεροπορική πτήση από το Ισραήλ στα Ιωάννινα. 

«Όλοι αυτοί – πρόσθεσε- συζητούσαν και με τον υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρίας “ΤUSAIR” και με όλους τους παράγοντες που συμμετείχαμε στην Έκθεση. Βλέποντας το ενδιαφέρον που υπήρξε,  μετά από αυτό, μας είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο από τον Απρίλιο να δρομολογήσει δρομολόγιο ΤελΑβίβ- Ιωάννινα. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ.  Στείλαμε το μήνυμα προς όλους ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Με το να πηγαίνει ο καθένας μόνος του δεν γίνεται τίποτε». 

Συνοψίζοντας κατέληξε:

«Το ‘όλοι μαζί’ αλλάζει την κατάσταση κι αυτό δίνει μια ελπίδα να φέρουμε κόσμο και στα ορεινά και στα πεδινά. Το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι για τα ορεινά της Ηπείρου. 

Γενικότερα όμως είδα το κοινό μιας περιοχής που θα δώσει κίνηση και ζωή στον τόπο μας και θα χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων».

Τέλος ο Περιφερειάρχης, με αφορμή ερώτημα που του είχε τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για επιστολή Ισραηλινού τουριστικού πράκτορα που δήλωνε ότι θα διακόψει τη συνεργασία με την Ήπειρο λόγω των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι συναντήθηκε μαζί του και μετά την ενημέρωση που του έγινε, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα και θα βοηθήσει και αυτός ώστε να πραγματοποιηθούν δρομολόγια προς Ιωάννινα. 

 

Αναγνωρίσιμος προορισμός

Έχοντας συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια σε πολλές διεθνείς εκθέσεις, ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας τόνισε πως ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε ότι ο προορισμός «Ιωάννινα» είναι αναγνωρίσιμος από το κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση.

«Η δύναμη της συνεργασίας είναι αυτή που αποδίδει συνεχώς καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε τον προορισμό Ιωάννινα σε ξένες αγορές όπως αυτή του Ισραήλ. Είναι πια στο χέρι μας οι απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ κι εμείς σαν Δήμος κι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνουν πραγματικότητα», είπε ο κ. Γκόλας ο οποίος εξήρε τέλος, το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών απ' όλους τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού κάτι το οποίο “κάνει τη διαφορά”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Τέλος, στη συλλογικότητα και τη συνεργασία στάθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κ. Βλάχος.

«Η συλλογικότητα δίνει πάρα πολλά. Κάποτε έλεγα ότι πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή για να μπορούμε να μπούμε σε κάποιους προορισμούς ή με κάποιους στόχους επιλεγμένους. Και για το Τελ Αβίβ και για το Ισραήλ εν γένει, εμείς τον αγώνα τον κάνουμε από το 2008 – 2009. Και πιστέψαμε στον αγώνα αυτό και έχουμε αποτελέσματα. Ευχαριστώ τον κ. Περιφερειάρχη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Ιωαννιτών κ. Γκόλα για τη συμπαράστασή τους, και όλους τους υπόλοιπους παράγοντες, επιχειρηματίες που ήταν κοντά μας. Πρέπει να πείσουμε τον εαυτό μας και να πειστούμε όλοι μας, ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί στην παροχή υπηρεσιών και να το διαχειριστούμε όσο μπορούμε καλύτερα. Ενωμένοι κάνουμε τα πάντα, σκόρπιοι δεν κάνουμε τίποτα».  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου