Επικαιρότητα

Πόλη – μαγνήτης για τον εγχώριο τουρισμό

Off

Συνεχίζοντας στον δρόμο της μεγάλης επισκεψιμότητας που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία, η πόλη των Ιωαννίνων και οι ορεινοί προορισμοί κατακλύστηκαν και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από χιλιάδες επισκέπτες.

Ανεξάρτητα από την ευκαιρία που κάθε φορά δίνεται και την αφορμή είτε πρόκειται για την περίοδο των Χριστουγέννων, είτε της Αποκριάς, ο προορισμός «Ιωάννινα» αποδεδειγμένα πλέον προσελκύει σαν μαγνήτης τον εγχώριο τουρισμό.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα όπως επιβεβαιώνουν και οι επαγγελματίες του κλάδου ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της κίνησης τις δύο προηγούμενες εβδομάδες του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, γεγονός που είχε να συμβεί πάρα πολλά χρόνια.

Η μεγάλη αυτή διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν προφανώς δεν είναι τυχαία και όπως έχει αποδειχθεί, πιστώνεται στο σύνολο των φορέων που δημιουργούν συνέργειες για την προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

Η παράμετρος αυτή έρχεται να ενισχυθεί και με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων αλλά και με τις απόλυτα θετικές εξελίξεις στο θέμα του αεροδρομίου με την έναρξη των πτήσεων από το εξωτερικό και την οριστικοποίηση της συμφωνίας, για απευθείας πτήσεις πρώτα από την Κύπρο και έπειτα από το Ισραήλ.

Στην εικόνα αυτή αναφέρθηκε ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού και ποιότητας ζωής αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Ν. Γκόλας κάνοντας λόγο για ένα αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και συνεργασίας που απέδωσε σημαντικούς καρπούς την τελευταία περίοδο.

«Τα πολλά συγχαρητήρια που εκφράστηκαν από τους επισκέπτες και προς τους διοργανωτές των εκδηλώσεων και προς τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού αποτελούν την καλύτερη μαγιά με την οποία θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τα κέρδη της επισκεψιμότητας. Συνεχίζουμε με την ίδια προσπάθεια, βήμα με βήμα να ενισχύουμε την εξωστρέφεια της πόλης και η εικόνα που έχουμε καθημερινά μας επιτρέπει να είμαστε χαρούμενοι», σημείωσε ο κ. Γκόλας.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου