Επικαιρότητα

Τα Εργαστήρια Κατάρτισης ΑμεΑ θέλουν στήριξη

Off

Στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Βουλής για τα θέματα των ΑμεΑ με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Διά Βίου Εκπαίδευση, φροντίδα, εργασία, μετά το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ)», τοποθετήθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Όπως ανέφερε, τα ΕΕΕΕΚ αποτελούν δημόσια σχολεία που απευθύνονται σε ΑμεΑ, η φοίτηση διαρκεί 5 έως 8 χρόνια, οι μαθητές διδάσκονται μαθήματα Γενικής Παιδείας, ενώ παράλληλα αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης και λαμβάνουν επαγγελματικάεφόδια.

Η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε την ανάγκη συνεχούς υποστήριξης των παιδιών με αναπηρία και κατέθεσε τη σκέψη για επέκταση του χρονικού ορίου φοίτησης στα ΕΕΕΕΚ. Παράλληλα σημείωσε πως απαιτείται ενδυνάμωση των συγκεκριμένων δομών τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικών υποδομών, όσο και προσωπικού. Επεσήμανε επίσης, πως παρά το μνημονιακό πλαίσιο, το Υπουργείο Παιδείας έχει καλύψει σημαντικό μέρος των ανεπαρκειών.  Επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ώστε να συγκροτήσει μια τέτοια δομή με διευρυμένες δυνατότητες (ημερήσια νοσηλεία, βραχεία ξενοδοχειακή υποστήριξη, εκπαιδευτικές δραστηριότητες), θέτοντας έτσι την ανάγκη δημιουργίας ενός περιφερειακού μοντέλου, με συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ