Χωρίς κατηγορία

Δεδομένα που μπορούν να αλλάξουν την αγορά

Off

Μπορεί το κλίμα στην αγορά να παραμένει βαρύ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και της ύφεσης, ανοίγουν όμως κάποια παράθυρα αισιοδοξίας για τον επιχειρηματικό κόσμο των Ιωαννίνων. Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων με την Ιόνια Οδό, η αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων και η άνοδος του τουριστικού ρεύματος, η αύξηση του ενδιαφέροντος για την καινοτομία, είναι στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα ως ένα βαθμό.

Τέτοια στοιχεία καταγράφηκαν στην Επιχειρηματική Γιορτή 2018, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων το Σάββατο το βράδυ.

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννης Μήτσης, τόνισε ότι τα Γιάννενα μετατρέπονται σε κέντρο των Βαλκανίων, κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευθούν οι επιχειρηματίες της περιοχής, προσαρμόζοντας την υφιστάμενη δραστηριότητά τους, στα νέα δεδομένα.

«Η χώρα έχει μπει σε μια πορεία οικονομικής σταθεροποίησης», ανέφερε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη από τη μεριά της ενώ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης έδωσε βάρος στις κινήσεις προσπάθειες εξωστρέφειας και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων που γίνονται. Ανακοίνωσε ακόμα τη διοργάνωση εκδήλωσης, με τη συμμετοχή των τεσσάρων επιμελητηρίων κατά την οποία θα υπάρξει και τραπέζι παραγωγών με τους εστιάτορες και τους επαγγελματίες του τουρισμού. 

Ως στρατηγική επιλογή του Δήμου χαρακτήρισε τη συνεργασία με τα Επιμελητήρια, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ενώ ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, τόνισε ότι ο Δήμος έχει αναλάβει έναν ρόλο υποβοήθησης, δίπλα στον επιχειρηματία. Ευχές για μια δημιουργική χρονιά στους επιχειρηματίες, έδωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος.

 

Βράβευση επιχειρήσεων

Κατά τη διάρκεια της Επιχειρηματικής Γιορτής, βραβεύθηκε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και οι εξής επιχειρήσεις:

– Εμπορικό Τμήμα: Αφοί Παππά ΟΕ

– Τμήμα Εξαγωγών: Δ. Δούμα Υιοί Ο.Ε

– Μεταποιητικό Τμήμα: Ζαχαροπλαστείο «Ο Ψηλορείτης» Αφοί Βελογιάννη Ο.Ε.

– Τουριστικό Τμήμα και Τμήμα Μεταφορών: Βασιλείου Κ. του Βασιλείου

– Τμήμα Υπηρεσιών: Χρόνη Κίσκα Ελένη.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου