Επικαιρότητα

Τουρισμός… αλλά με ορθολογικό τρόπο

Off

Προσεκτικά βήματα για να μην κινδυνέψει στο ελάχιστο η προοπτική που φαίνεται, ότι έχει ανοίξει για τα καλά για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, κάνουν από κοινού ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων με τους επαγγελματίες του τουρισμού. Η περιοχή των Τζουμέρκων μέσα σε μία πενταετία από ένας προορισμός που ήταν γνωστός σε λίγους, έχει μετατραπεί σε έναν από τους πλέον θελκτικούς προορισμούς της Ηπείρου και μάλιστα όχι μόνο για τους χειμερινούς μήνες.

Εκείνο που φαίνεται, να αποτελεί τουλάχιστον προς το παρόν το πιο δυνατό «χαρτί» της περιοχής δεν είναι άλλο από την ορθολογική προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να αποφεύγονται βεβιασμένες κινήσεις, που μπορούν να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις ή ακόμη και τετελεσμένα.

Έτσι, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων που παρακολουθεί και στηρίζει την προσπάθεια της τουριστικής ανάπτυξης σύμφωνα με τον δήμαρχο Γ. Σεντελέ προτείνει την εκπόνηση μίας μελέτης φέρουσας ικανότητας στην περιοχή, για τον αριθμό των κλινών, όπου ειδικά τις περιόδους της τουριστικής αιχμής παρατηρείται σημαντική έλλειψη.

«Θεωρούμε, ότι υπάρχει χώρος για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με ορθολογικό τρόπο για να αποφύγουμε φαινόμενα αντίστοιχα με αυτά άλλων περιοχών. Πιστεύουμε, ότι προς την σωστή κατεύθυνση είναι και η υλοποίηση των οδικών αξόνων, όπως είναι η σύνδεση με την Ιόνια οδό και η βελτίωση των επαρχιακών δρόμων», τόνισε ο κ. δήμαρχος.

 

Να μένει και

 κάτι στον τόπο…

 

Στο μεταξύ, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων κατέγραψε και μία σημαντική συμμετοχή, που μπορεί να θεωρηθεί και ως επιτυχία, στο επίπεδο της αναγνώρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Interreg με τίτλο «Innovamuseum», για το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η τελική συνάντηση στη Λισαβόνα. Ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων συμμετείχε στην υλοποίηση του προγράμματος μέσω του Μουσείου «Θεόδ. Παπαγιάννης» στο Ελληνικό, μαζί με δήμους και μουσεία της Ρώμης, της Λισαβόνας, της Στοκχόλμης και των Τιράνων.

Το ζητούμενο ωστόσο είναι μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις αυτών, να μένει και κάποιο αποτύπωμα στις περιοχές, καθώς κατά το πλείστον τα αντίστοιχα προγράμματα αφορούν άϋλες δράσεις και έργα.

«Θα φανεί πραγματικά στην πορεία εάν η συγκεκριμένη δράση και συνεργασία αφήσει κάποιο αποτύπωμα στην περιοχή. Υπήρξε μία συμφωνία για τη διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης με τίτλο «Δείπνο στα λευκά», που θα γίνεται κάθε Μάιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, όμως δε μπορώ να μην παραδεχθώ, ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός επειδή οι δράσεις αυτές είναι άϋλες εάν μπορούν να αντέξουν στο χρόνο και να έχουν κάποια διαρκή αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Σεντελές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου