Επικαιρότητα

Να στηριχθούν οι σχολές που λειτουργούν

Off

Την άποψη, ότι κατά την επικείμενη αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας δεν θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα αποδυναμώσουν ή θα καταργήσουν σχολές και τμήματα που ήδη λειτουργούν εκφράζει με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη και με ιδιαίτερη αναφορά στο τμήμα ΤΕΙ που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα, έπειτα και από σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συντάσσεται με το Δήμο και την τοπική κοινωνία εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο κατάργησης του Τμήματος, προτείνει τη μετεξέλιξή του και παράλληλα τη δημιουργία ενός ακόμη τμήματος.

Στη συνεδρίαση εκτός από τον Αλ. Καχριμάνη τοποθετήθηκαν και επικεφαλής και εκπρόσωποι των παρατάξεων, με τον Κ. Μπασιούκα από την Ήπειρο Ανατροπής να τονίζει πως δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις και πως η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Μ. Χατζηεφραιμίδης σημείωσε ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο από την κυβέρνηση, ώστε να μην ανακοινώνονται σποραδικά οι αποφάσεις, αλλά μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αλλαγών. Διαφορετικές απόψεις γενικότερα με το περιεχόμενο των αλλαγών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εξέφρασαν οι Κ. Κωτσαντής και Ν. Ζήκος.

 

Ψήφισμα για το ΚΕΝ Άρτας

Μετά από πρόταση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Αναστασίας Σίμου- Τάσιου, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για το μέλλον του ΚΕΝ Άρτας.  Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Άρτα "έχει Πρωθυπουργό και Υπουργό. Είπαν ότι κάτι θα  βρούνε για το στρατόπεδο". Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με την έκδοση ψηφίσματος που θα απευθυνθεί προς τους αρμόδιους, "ώστε το στρατόπεδο να έχει ζωή". 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε με την ευκαιρία, στην έλλειψη διοικητηρίων σε Άρτα και Πρέβεζας, λέγοντας τα εξής:

«Ως προς την περιοχή της Πρέβεζας και την παραχώρηση του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα, να σας ενημερώσω πως μέσω του Περιφερειακού Ταμείου χρηματοδοτούνται ειδικές μελέτες   για τις εγκαταστάσεις. 

Επίσης, για την Άρτα είχαμε καταθέσει πρόταση για την αξιοποίηση του παλιού στρατοπέδου. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντησή μου με την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη της τόνισα την αναγκαιότητα να επιμείνουμε λίγο ακόμη σε αυτό το αίτημα. Σε διαφορετική περίπτωση τότε θα στραφούμε στο κτίριο του παλιού ΚΤΕΟ στους Αγίου Αναργύρους, για να γίνει εκεί το Διοικητήριο. Δεν μπορεί το διοικητήριο της Άρτας να είναι πάνω από τις καφετέριες». 

 

Το Θεογέφυρο

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο Αλ. Καχριμάνης έκανε μία μικρή αναφορά στην κατάρρευση του Θεογέφυρου τονίζοντας πως η αποκλειστική αρμοδιότητα για τα μνημεία ανήκει στις κατά τόπους υπηρεσίες αρχαιοτήτων ενώ ειδικότερα για τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου, η Περιφέρεια έχει ανταποκριθεί εμπράκτως όποτε της έχει ζητηθεί από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.

 

Ενός λεπτού σιγή 

για τον Ηλ. Γκεσούλη

Η χθεσινή συνεδρίαση διεξήχθη σε βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου του Περιφερειακού Συμβούλου Ηλ. Γκεσούλη.

Με την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του Ηλ. Γκεσούλη, στο ήθος του οποίου και την προσφορά του συνολικά στην αυτοδιοίκηση αναφέρθηκαν η προεδρεύουσα της συνεδρίασης, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πολυξένη  Ταπραντζή- Κοίλια, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο επικεφαλής της παράταξης  "Ηπειρος Ανατροπής" κ. Κωνσταντίνος Μπασιούκας. 

Τον Ηλία Γκεσούλη, διαδέχεται στο Περιφερειακό Σύμβουλιο ο Ιωάννης Ντάλλας. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου