Επικαιρότητα

Νέες αντιδράσεις για τις ώρες στο Κλειστό Γυμναστήριο

Off

Ήταν σχεδόν αναμενόμενο, ότι από τη στιγμή που η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ και η ΓΓΑ αρνήθηκαν να έχουν την οποιαδήποτε συμμετοχή και ανάμιξη στη χρήση του νέου κλειστού γυμναστηρίου, θα δημιουργούνταν προβλήματα στη χρήση του ΕΑΝΚΙ. Αυτό αποδεικνύεται πλέον στην πράξη με τις καταγγελίες των σωματείων βόλεϊ και χάντμπολ να είναι σχεδόν καθημερινές, αφού η συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από δύο περίπου μήνες με την Περιφέρεια Ηπείρου, για τη χρήση του νέου κλειστού, δεν υλοποιείται.

Μέρος όμως αυτής της συμφωνίας αποτελεί και η παραχώρηση ωρών από τα σωματεία μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΝΚΙ, προκειμένου να διατεθούν για τις ομάδες χάντμπολ και βόλεϊ.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ όμως υποστηρίζει ότι η συμφωνία που έγινε δεν αφορά την ίδια, η οποία καλείται να διαχειριστεί το σύνολο των ωρών που έχει στη διάθεσή της για την κατανομή στα σωματεία που κάνουν χρήση του ΕΑΝΚΙ.

Κάπου εκεί έχει χαθεί και ο έλεγχος και η επικοινωνία με τα… «μαχαιρώματα» να δίνουν και να παίρνουν σε καθημερινή βάση, χωρίς επί του παρόντος να έχει βρεθεί λύση που να ικανοποιεί τα σωματεία.

Ο πρόεδρος του ΑΟ Ιωαννίνων Γ. Καραμπίνας ζήτησε χθες από την Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ να αντιμετωπίσει γενικά το ζήτημα του αθλητισμού και όχι με μεροληπτική διάθεση απέναντι σε αθλήματα ή απέναντι σε πρόσωπα.

«Έχω τη βεβαιότητα ότι το γεγονός πως δεν δίνουν επιπλέον ώρες στο χάντμπολ γίνεται γιατί βλέπουν εμένα στο σωματείο. Εμείς όμως ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και όχι με κομματικά χρώματα. Προσωπικά, είμαι αντίθετος στην ενοικίαση ωρών από το ΠΕΑΚΙ για τις προπονήσεις των σωματείων και δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό οι ώρες προπόνησης. Χρήση του γυμναστηρίου μπορούν να κάνουν τα αναγνωρισμένα σωματεία από το Πρωτοδικείο και τη ΓΓΑ. Εδώ φτάσαμε σε σημείο να μην παραχωρούνται ώρες σε ομάδες Α2 εθνικής κατηγορίας με διεθνείς αθλητές στις τάξεις τους και να παραχωρούνται για προπονήσεις ομάδων μπάσκετ του εργασιακού πρωταθλήματος», σημείωσε ο κ. Καραμπίνας.

 

«Μισή» απάντηση του ΠΕΑΚΙ

Σε έντονο ύφος η Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία υπεραμύνεται των όρων παραχώρησης της χρήσης των εγκαταστάσεων που έχει στην αρμοδιότητά της. Παρόλα αυτά εκτίθεται από την πρώτη κιόλας παράγραφο, αφού σημειώνει πως η χρήση των εγκαταστάσεων γίνεται από τα σωματεία που καλύπτουν τις δεσμεύσεις και τους όρους της ΓΓΑ.

Σε πρακτικό επίπεδο όμως, δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι οι ίδιες εγκαταστάσεις παραχωρούνται για προπονήσεις ομάδων που συμμετέχουν στο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ (!), που δεν έχουν καμία νομική υπόσταση και προφανώς δεν πληρούν τα κριτήρια που η ίδια η ΓΓΑ και το ΠΕΑΚΙ θέτει.

Κατά τα λοιπά στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την αναβάθμιση του γυμναστηρίου, η οποία είναι γεγονός και τονίζεται πως οι υποδομές του δεν παραχωρούνται σε σωματεία που ζητούν να κάνουν προπόνηση με τρεις ή πέντε αθλητές, ούτε σε ακαδημίες σωματείων, με δεδομένες τις ανάγκες και την υλοποίηση των καταστατικών δεσμεύσεων του ΠΕΑΚΙ.

«Οι ώρες που απελευθερώθηκαν από τα   σωματεία του μπάσκετ είναι 5 και στόχος της Ε.Δ. είναι οι καλύτερες συνθήκες άθλησης και η ορθή χρήση και λειτουργία της εγκατάστασης σε συνδυασμό με το σεβασμό στους εργαζόμενους στο χώρο. Η διάθεση των ωρών έγινε με αντικειμενικό σύστημα και σε συνεννόηση με τα σωματεία, όπως γίνεται από το 2015.

Δεν υπάρχουν δικαιώματα χρησικτησίας και ιδιοκτησίας επί των δημόσιων εγκαταστάσεων ευθύνης των ΕΑΚ. Όλοι οι χρήστες αντιμετωπίζονται το ίδιο. Απλά, κάποιοι είχαν συνηθίσει σε ειδικές μεταχειρίσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους χρήστες και σήμερα βλέπουν «φαντάσματα». Χρόνο με το χρόνο οι ανάγκες του πληθυσμού αλλάζουν και στόχος της Ε.Δ. είναι να φέρνει περισσότερο κόσμο στις εγκαταστάσεις και στον αθλητισμό και να μην λειτουργεί με λογικές αποκλεισμού.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ έχει καθιερώσει συγκεκριμένου τύπου διοίκηση και δεν θα διολισθήσει σε παλιού τύπου λογικές, πολιτικές και πελατειακές πιέσεις. Οι πάντες κρίνονται και η Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ κρίνεται από το καθημερινό της έργο στις εγκαταστάσεις της. 

Επιπροσθέτως, η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ δηλώνει δημοσίως ότι αν ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, δημοσίως δηλώσουν ότι θα πάψουν να ζητάνε συνδρομές και μηνιαίες καταβολές από γονείς για την άθληση των παιδιών τους, θα εξετάσει άμεσα την παραχώρηση εγκαταστάσεων με μηδενικό αντίτιμο και κάλυψη των λειτουργικών εξόδων θέρμανσης, ρεύματος κ.λπ. από το ΠΕΑΚΙ», καταλήγει η ανακοίνωση, σε ένα ύφος που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προσπάθεια «ωμής παρέμβασης» του ΠΕΑΚΙ στην πολιτική που πρέπει να ακολουθεί ή έχει επιλέξει κάθε αθλητικό σωματείο…

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου