Επικαιρότητα

Η κρίση του θεσμού της οικογένειας

Off

Αφιερωμένη στο διαχρονικό κύτταρο υποστήριξης της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια είναι η ημερίδα που πραγματοποιείται την προσεχή Τρίτη 6 Μαρτίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται από το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με την συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης και έχει τίτλο «Η κρίση του θεσμού της οικογένειας».

Η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων Άννα Μαρία Μπακάλη τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι να συζητηθούν οι εξελίξεις που αφορούν το θεσμό της οικογένειας και το πως αυτός είναι αναγκασμένος να προχωρήσει στις συνθήκες που διαμόρφωσε η κρίση της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος που θα είναι ο επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης σημείωσε πως το θέμα της οικογένειας είναι σημαντικό και από πνευματικής και από κοινωνικής άποψης, ενώ πρόσθεσε πως η γυναίκα γίνεται ολοένα και περισσότερο αντικείμενο εκμετάλλευσης και αυτό έχει αντίκτυπο στις κοινωνικές σχέσεις.

Τη διαχρονική διάθεση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να συμβάλλει στην ανάδειξη θεμάτων με επιστημονικό και κοινωνικό περιεχόμενο εξέφρασε ο πρύτανης Γ. Καψάλης.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής με ώρα έναρξης στις 18.00.

Ομιλητές θα είναι οι: 

Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος

Άρτεμις Γιώτσα αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου με θέμα «Επικοινωνία Γονέων – Παιδιών».

Νικόλαος Τζιάκης, Παιδοψυχίατρος με θέμα επιπτώσεις της οικογενειακής δυσλειτουργίας στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Μαρία Νάκα, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων με θέμα «Οικογένεια σε ρυθμό κρίσης».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου.

Την ημερίδα συντονίζει ο Παναγιώτης Τζόκας, πολιτισμολόγος – παραγωγός ΕΡΤ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου