Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο η Δημόσια Υγεία

Off

Περιοδεία σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία έκαναν ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής Ι.. Φωτήλας. 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης στα Ιωάννινα χτες ήταν, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το παρών έδωσαν ακόμα ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σπύρος Βασιλείου, ο πρώην διοικητής του Χατζηκώστα Λάμπρος Γεωργόπουλος που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Διοικητή Βασίλη Τσίκαρη και τον αναπληρωτή Κώστα Χολέβα παρουσία εκπροσώπων του προσωπικού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η ενημέρωση αφορούσε τη συνολική πορεία του νοσοκομείου, τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και τη μεταφορά κλινικών στην νέα πτέρυγα που αναμένεται.

Στη δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ τόνισε ότι το νοσοκομείο των Ιωαννίνων είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας άσκησε όμως κριτική συνολικά στην κατάσταση της Υγείας: «Δυστυχώς τα τρία τελευταία χρόνια τα πράγματα πάνε χειρότερα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Είμαστε εδώ, για να μιλήσουμε με τον κόσμο, τους γιατρούς τους νοσηλευτές και να βάλουμε τα θέματα στην ατζέντα της ΝΔ».

Τον τομεάρχη καλωσόρισε ο βουλευτής  ΝΔ Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας που αναφέρθηκε στις δράσεις της ΝΔ αλλά και του ίδιου του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη που δίνει μεγάλη σημασία στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης σε δήλωσή του σημείωσε ότι υπήρξε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα και για την χωροθέτηση στην νέα πτέρυγα και δόθηκαν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. 

Αργότερα το μεσημέρι οι κκ. Οικονόμου και Φωτήλας, συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα και ο διοικητής Ευάγγελος Καρβούνης τους υποδέχτηκε και τους ενημέρωσε για τα θέματα του νοσοκομείου. 

Πρώτος σταθμός του Τομέα Υγείας χτες ήταν το Νοσοκομείο Φιλατών όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρο Δερδεμέζη και ενημερώθηκαν για το Νοσοκομείο αλλά και για την λειτουργία του ΤΕΠ που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου