Πολιτισμός

Διαβάζοντας τον Ιούλιο Βερν και τον Γύρο του Κόσμου

Off

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Γαλλικής Γλώσσας και της Γαλλοφωνίας, διοργανώνεται Μαραθώνιος ανάγνωσης το Σάββατο 17 Μαρτίου από τις 11:00 έως τις 16:00 στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. 

"Μαραθώνιοι ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία – Marathons de lecture pour la  Francophonie" θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα και ώρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

Είναι μια εκδήλωση κατά την οποία εθελοντές αναγνώστες διαβάζουν διαδοχικά, ο ένας μετά τον άλλο, αποσπάσματα από ένα βιβλίο. Στην εκδήλωση αυτή οι συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα πρωταγωνιστές (διαβάζουν), αλλά και θεατές (παρακολουθούν τους άλλους αναγνώστες).

Η Οργανωτική επιτροπή προσκαλεί αυτή τη χρονιά σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι μέσα από το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες/Le Tour du Monde en 80 jours» με την ευκαιρία του εορτασμού των 190 χρόνων από τη γέννηση του Ιουλίου Βερν και της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.  

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας ως διαχρονικού φορέα πολιτισμών και αξιών και παράλληλα η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, είναι ανοιχτή σε όλους είτε ως αναγνώστες είτε ως θεατές. 

Η Οργανωτική επιτροπή είναι: Νάτση Χάιδω, Σχολική Σύμβουλος, Βαζαλούκα Βασιλική, Κοντούρη Αννίκα, Νικολού Χαρά και Τζακώστα Ζαμπέτα, Εκπαιδευτικοί Γαλλικής Γλώσσας.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου