Επικαιρότητα

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας

Off

Εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος στην Ακαδημία, με κεντρικό θέμα την «Επαυξητική και εναλλακτική επικοινωνία» και διοργανωτή τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών. 

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Λογοθεραπείας σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Κάθε χρόνο, την ημέρα αυτή, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, εστιάζεται η προσοχή σε μια συγκεκριμένη διαταραχή της επικοινωνίας και ενημερώνεται το ευρύτερο κοινό για τις επιπτώσεις της διαταραχής αυτής στην καθημερινή ζωή των ατόμων και των οικογενειών τους. Φέτος η ευρωπαϊκή ημέρα είναι αφιερωμένη στην «Επαυξητική & Εναλλακτική Επικοινωνία».

Ο όρος Επαυξητική Εναλλακτική Επικοινωνία (AAC) περιγράφει όλες τις μορφές επικοινωνίας, εκτός της ομιλίας, που χρησιμοποιούμε για να εμπλουτίσουμε τον εκφραστικό λόγο και να διευκολύνουμε την καθημερινή μας επικοινωνία. 

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας είναι η διευρυμένη δημόσια επικοινωνία των επιστημόνων Λογοπεδικών –  Λογοθεραπευτών με το ευρύτερο κοινό, καθώς και των άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην ψυχική υγεία, για τις ανάγκες των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην επικοινωνία και για τα δικαιώματά τους. 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου