Επικαιρότητα

Θέμα ημερών το σχήμα συνεργασίας Πανεπιστημίου- ΤΕΙ

Off

Επιταχύνονται όπως φαίνεται οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός νέου πανεπιστημιακού πόλου στην Ήπειρο με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε χτες ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής

«Έχουμε πει πόσο δύσκολο ήταν να ξεκινήσει αυτό το εγχείρημα, να πειστεί ο κόσμος και κυρίως να πειστεί η κοινωνία για αυτό. Και το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο παράπλευρα θετικά και όχι παράπλευρες απώλειες. Το ένα είναι ότι άρχισε να συζητιέται στην κοινωνία ξανά ο χαρακτήρας των ΤΕΙ. Γενικότερα, ο χαρακτήρας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και το δεύτερο, και πολύ σημαντικότερο, είναι ότι παντού άρχισαν να δημιουργούνται δυναμικές. Έχουμε κοινή Επιτροπή του Ιόνιου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Για πρώτη φορά λοιπόν έχει δημιουργηθεί η δυναμική, ώστε άνθρωποι  που δεν καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι να κάθονται. Ακούγεται σαν απλό επίτευγμα αλλά δεν είναι τόσο απλό», σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου με αφορμή το παράδειγμα του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής για να προσθέσει:

«Υπάρχουν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και μάλιστα είμαστε πολύ έτοιμοι να δημοσιοποιήσουμε σε λίγες ημέρες το εγχείρημα στα Ιωάννινα που είναι αποτέλεσμα μιας ομόφωνης απόφασης και των δύο μερών στην Επιτροπή».

Δεκαήμερο

Φαίνεται ότι υπάρχει πλέον ένα παράθυρο περίπου 10 ημερών για να ανακοινώσει το υπουργείο τη δική του πρόταση για τη μορφή που θα πάρει η συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, συνεργασία που θα έχει τη μορφή δημιουργίας νέων σχολών ή συγχωνεύσεων τμημάτων, καθώς και τη δημιουργία νέων δομών (διετής κατάρτιση, Ερευνητικά Ινστιτούτα κ.α που έχουν ήδη παρουσιαστεί).

Από εκεί και πέρα θα ανοίξει νέος, σύντομος κύκλος διαβούλευσης με τις Συγκλήτους των δύο ιδρυμάτων να καλούνται να λάβουν αποφάσεις μέχρι και την τελική πρόταση του υπουργείου που θα προωθηθεί για νομοθέτηση.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου