Επικαιρότητα

Το χρονικό μιας «εξαίρετης πράξης»

Off

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, απονεμήθηκε το μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» και αντίστοιχο δίπλωμα, σε έναν Υπαστυνόμο Α΄ και δύο Αρχιφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας, για δραστηριότητα την οποία επέδειξαν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, που συνιστά εξαίρετη πράξη.

Οι τρεις αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση αναζήτησης, εντοπισμού και σύλληψης του επικίνδυνου αλβανού κακοποιού στις 12 Μαΐου του 2013, ο οποίος λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του είχε σκοτώσει έναν 73χρονο και την 72χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους, στα Κτίσματα Πωγωνίου, ενώ κοιμόταν.

Ακολούθως είχε κλέψει το Ι.Χ του 73χρονου με το οποίο έφτασε στην πόλη των Ιωαννίνων, για να το εγκαταλείψει έπειτα από ατύχημα που είχε στην οδό Σπ. Λάμπρου. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής ξεκίνησαν την επιχείρηση εντοπισμού του, με τη βεβαιότητα ότι επρόκειτο για έναν άκρως επικίνδυνο κακοποιό, κάτι που αποδείχθηκε λίγες ώρες αργότερα, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς στον κόμβο της Πεδινής, να περιμένει κάποιο λεωφορείο για να επιβιβαστεί με τελικό προορισμό την Αθήνα. 

Με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο οι τρεις αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, διατρέχοντας ωστόσο τεράστιο κίνδυνο για τη ζωή τους, αφού ο αλβανός είχε στα χέρια του μία απασφαλισμένη χειροβομβίδα, την οποία δεν πρόλαβε να αφήσει από το χέρι του, για να την αφαιρέσουν οι αστυνομικοί και να την εξουδετερώσουν.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος και επέδωσε στους βραβευθέντες Τιμητικό Δίπλωμα και το Μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός».

Ο 35χρονος σήμερα αλβανός κακοποιός είχε καταδικαστεί σε τρις φορές ισόβια και σε φυλάκιση 25 ετών για τις πράξεις του, ενώ στην απολογία του είχε ομολογήσει, λέγοντας, ότι απώτερος στόχος του ήταν να φτάσει στην Κόρινθο για να σκοτώσει έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για την εμπλοκή του με τα ναρκωτικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου