Επικαιρότητα

Άμεση θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου

Off

Πρόταση άμεσης θεσμοθέτησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων, κατέθεσε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε ο πρώην αν. υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης. Για την πρότασή του ενημέρωση και τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη.

Όπως σημειώνει ο κ. Καλογιάννης, η καθυστέρηση θεσμοθέτησης του Ρυθμιστικού επί μία σχεδόν δεκαετία, έχει διογκώσει τα χωροταξικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Το Ρυθμιστικό, σημειώνει πέρα από τα οικιστικά ζητήματα, θα δώσει λύσεις στη χωροθέτηση των υπερτοπικών χρήσεων, στην ανάδειξη του δημόσιου χώρου, στην παραχώρηση του συνόλου του στρατοπέδου Βελισσαρίου στην πόλη, στην ενιαία αντιμετώπιση του παραλίμνιου μετώπου και στη δημιουργία του παραλίμνιου οικολογικού πάρκου, στην προστασία και ανάδειξη του οικοσύστηματος της Παμβώτιδας, στη δημιουργία της Τεχνόπολης, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες, παρότι έχει θεσμοθετηθεί από το 2009.

Στις 18 Ιανουαρίου ο Στ. Καλογιάννης είχε ζητήσει, εγγράφως, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος την άμεση θεσμοθέτηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Ηπείρου, το οποίο εκκρεμεί επί δυόμιση χρόνια, αλλά η επιστολή του δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου