Επικαιρότητα

Κίνδυνος για τα ζώα, αλλά και για τη δημόσια Υγεία

Off

Σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο στην πανίδα, αλλά και στη δημόσια υγεία προκαλεί η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, η πρακτική όμως της χρήσης τους και των αποτελεσμάτων, δυστυχώς δε γίνεται κατανοητή από ορισμένους, όπως αποδείχθηκε σε δύο τουλάχιστον νέα περιστατικά στο λεκανοπέδιο.

Στις αρχές της εβδομάδας ένας κάτοικος της περιοχής των Λιγκιάδων εντόπισε μία νεκρή γερακίνα και ενημέρωσε τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.

Το νεκρό πτηνό βρέθηκε κοντά στη διασταύρωση των Λιγκιάδων και το προσωπικό του Φορέα, αλλά και ομοσπονδιακοί θηροφύλακες πραγματοποίησαν αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίζοντας ένα νεκρό κουνάβι.

Και τα δύο ζώα περισυλλέγησαν και αναμένεται η ολοκλήρωση της εξέτασης από το κτηνιατρικό εργαστήριο προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για θύματα από δηλητηριασμένα δολώματα, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό.

Η συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας Κατερίνα Χιωτέλη απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, να ειδοποιούν τις υπηρεσίες εάν αντιληφθούν οτιδήποτε σχετικό με τοποθέτηση ή χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως δεν αποτελούν κίνδυνο μόνο για τα ζώα, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Το δυστύχημα είναι πως τους τελευταίους μήνες δεν είναι τα πρώτα περιστατικά που έρχονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας και μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας και προς την περιοχή των Λιγκιάδων αλλά και προς το αεροδρόμιο.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου