Πολιτισμός

Το όνομά μου είναι Rachel Corrie

Off

Η παράσταση «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου, που είχε παιχτεί στο θέατρο του Νέου Κόσμου με μεγάλη επιτυχία (στον ομώνυμο ρόλο τότε η Δήμητρα Σύρου), ανεβαίνει και πάλι σε καινούρια εκδοχή με ερμηνεύτρια την Ιουλία Γεωργίου και συμμετέχοντες τη Θεοφάνη Μιλλεούνη και την Καίτη Ιωαννίδου.

Η παράσταση έρχεται στα Γιάννενα στις 30 και 31 Μαρτίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» (ώρα έναρξης: 9 μ.μ).

Το έργο είναι μια σύνθεση των Alan Rickman και της δημοσιογράφου Katharine Viner από τα e-mail της Rachel Corrie από τη Γάζα προς τους δικούς της, αλλά και από το ημερολόγιο που κρατούσε απ΄ όταν ήταν παιδί.

Η ιστορία της νεαρής ακτιβίστριας παραμένει ζωντανή και μας διδάσκει ήθος και διάθεση για έρευνα σε σχέση με την αλήθεια και το δικαίωμα των λαών στην αξιοπρέπεια.

Μία ακτιβίστρια δολοφονείται στα 23 της χρόνια στις 16 Μαρτίου του 2003, από μια ισραηλινή μπουλντόζα που κατεδάφιζε σπίτια Παλαιστινίων στη Γάζα και γίνεται ηρωίδα του παλαιστινιακού αγώνα. Η νεαρή "Αντιγόνη" κατεβαίνει στον τάφο", μόνο που μέσα εκεί βρίσκεται ένας ολόκληρος λαός. Ένας λαός που μας διδάσκει το ένστικτο της επιβίωσης.

Οι συντελεστές: Μετάφραση: Νάνσυ Τρικαλίτη, Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου, Σκηνικά – Κοστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη. Επεξεργασία video: Μαργαρίτα Μαντά, Αγγέλα Δεσποτίδου, Μάτα Καστρισίου, Ειδική σύμβουλος: Ναταλί Γλέζου, Φωτογραφίες: Θωμάς Αρσένης Rachel Corrie: Ιουλία Γεωργίου, Συμμετέχουν: Θεοφάνης Μιλλεούνης, Καίτη Ιωαννίδου.

Είσοδος: 10€. Μειωμένο: 8 €.

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, καθημερινά 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου