Επικαιρότητα

Σταθερά στο στόχο για την προσχολική εκπαίδευση

Off

Σταθερή είναι η προσήλωση στο στόχο υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, για την κυβέρνηση. Αυτό φάνηκε και από τις διαβεβαιώσεις της Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη, η οποία χτες το μεσημέρι, συμμετείχε σε σύσκεψη με τους Διευθυντές εκπαίδευσης της Ηπείρου.

Η σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, είχε στο επίκεντρό της όλα τα τρέχοντα θέματα με την υφυπουργό να ενημερώνει και  για το σχέδιο που είναι σε διαβούλευση για τα στελέχη της Εκπαίδευσης και την αξιολόγησή τους. Το σχέδιο νόμου μετά τη διαβούλευση και την πιθανή ενσωμάτωση αλλαγών αναμένεται να ψηφιστεί τον Μάιο.

«Ήταν η πρώτη σύσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου. Ενημέρωσα για τα θέματα της εκπαίδευσης και της αξιολόγησης. Η λειτουργικότητα της εκπαίδευσης στην Ήπειρο, είναι καλή χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό ή τεχνολογικό εξοπλισμό» σημείωσε σε δηλώσεις της η υφυπουργός, για να προσθέσει ότι βρίσκεται «σε εξέλιξη πρόγραμμα  επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών». 

Για την προσχολική εκπαίδευση, η κ. Τζούφη, τόνισε ότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, επιθυμούν να τεθεί σε εφαρμογή ενώ και η ίδια πιστεύει ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην είσοδο περισσότερων παιδιών στις δομές εκπαίδευσης. 

Τέλος, προανήγγειλε νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις οποίες όπως είπε υπάρχει δέσμευση των θεσμών στον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου: «Υπάρχει η δέσμευση ενώ έχουμε συζητήσει και τη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των αναπληρωτών». 

Αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού σχολείου στα Γιάννενα, ανέφερε πως είναι μια πρόταση που θα πρέπει να εξεταστεί καθώς χρειάζονται κτήρια, αλλά και χρηματοδότηση. «Να το δούμε με πιο συγκεκριμένο τρόπο σε επόμενη φάση» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Τζούφη. 

Η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού έκανε λόγο για ένα «γόνιμο και απαραίτητο διάλογο», στις δηλώσεις της ενώ για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό και θα δώσουμε την μάχη και για τα Γιάννενα. Όποιες απόψεις διαφορετικές θα πειστούν μιας και είναι αίτημα πολλών χρόνων και ήρθε η ώρα να γίνει πράξη».

Η Ειδική Αγωγή

Η Ειδική Αγωγή ήταν επίσης στο επίκεντρο της επίσκεψης της υφυπουργού Παιδείας που είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί και Ειδικό σχολείο. «Η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ειδική αγωγή με δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις, επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, ίδρυση νέων δομών καινούρια σχολεία και επαγγελματικά εργαστήρια», τόνισε η κ. Τζούφη.

Τέλος, ερωτώμενη για την απόφαση του ΣτΕ για την εισαγωγή αθλητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, η κ. Τζούφη που εξήγησε ότι «φέτος δεν αλλάζει τίποτα για τα παιδιά που ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες» προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση ίσχυε για πολλά χρόνια και ξεκαθαρίζοντας ότι «το υπουργείο θα εξετάσει και θα βρει τον τρόπο ενίσχυσης των παιδιών αυτών». 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου