Συντονισμένη προσπάθεια θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα ώστε το κρασί και το τσίπουρο της Ζίτσας να συναντήσουν την τοπική αγορά.
Με συνέργεια και ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η προβολή και προώθηση των προϊόντων της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας (κρασί-τσίπουρο) στα τοπικά καταστήματα εστίασης και τα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία της περιοχής.
Αυτό είναι και το επιστέγασμα, όπως ανακοινώθηκε, της συνάντησης που διοργάνωσαν οι Δήμοι Ζίτσας και Ιωαννιτών το μεσημέρι της Τρίτης στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων (Οινοποιεία, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων).
Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η διοργάνωση κοινής εκδήλωσης, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στα οινοποιεία-αποστακτήρια της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους εστίασης και τουρισμού.
«Είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε να βάλουμε ο καθένας το δικό του “λιθαράκι” για να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να προωθήσουμε τα υπέροχα προϊόντα της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας. Υπάρχει ενδιαφέρον και διάθεση από την πλευρά των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας για να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και η προσπάθεια θα συνεχιστεί με συγκεκριμένα βήματα που καθορίστηκαν στη σημερινή συνάντηση» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση της η αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Υπαίθρου του Δήμου Ιωαννιτών Βάσω Μέγα.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος από την πλευρά του σημείωσε: «Θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι σε αυτό τον τόπο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε» και διευκρίνισε πως η συνάντηση έρχεται για να προτείνει δράσεις ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει μεταξύ των οινοποιών και των καταναλωτών. «Δεν θα πρέπει να υπάρχει κατάστημα (εστιατόριο, καφέ –μπαρ, κατάλυμα, ξενοδοχείο) των Ιωαννίνων που να μη διαθέτει μία τουλάχιστον ετικέτα από τα οινοποιεία Ζίτσας», τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους να αναλάβουν το ρόλο του πρεσβευτή ώστε τα εν λόγω προϊόντα να αποκτήσουν στην τοπική αγορά την προστιθέμενη αξία που δικαιωματικά θα έπρεπε να έχουν.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κων. Βλάχος και το στέλεχος επικοινωνίας Σάμ Κουδούνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoinos Winery Θανάσης Κατσανάκης, ο εκπρόσωπος της «Κτήμα Γκλίναβος» K. Μπαλτογιάννης, οι οινοποιοί Αναστάσιος Πράσσος και Βασίλειος Κήττας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας του Δήμου Ιωαννιτών Θωμάς Λεοντίου και το στέλεχος του Γραφείου Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Ζίτσας Μαρία Κολιού.
Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(18.203)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(469)
- Ελλάδα(125)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(3.919)
- Εκδηλώσεις(1.448)
- Ήπειρος(1.940)
- Αθλητικά(2.693)
Αρθρογραφία
Είσοδος