Επικαιρότητα

Έγκυρη ενημέρωση για τα «ένστολα επαγγέλματα»

Off

Περισσότεροι από 350 μαθητές λυκείου από την πρώτη κιόλας τάξη βρέθηκαν χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να ενημερωθούν για τα «ένστολα επαγγέλματα».

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση της εκδήλωσης ανήκει στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου και απαντά στην ανάγκη αλλά και το ενδιαφέρον των μαθητών για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς από την 8η ΤΑΞ Μ.Π, από την βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα, την ΕΛ.ΑΣ, την Πυροσβεστική και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ Παύλος Σοφόπουλος το ενδιαφέρον των μαθητών που απευθύνονται προσωπικά στο κέντρο, αλλά και η εμπειρία από τις επισκέψεις των υπευθύνων του Κέντρου στα σχολεία φανερώνει τη μεγάλη αγωνία των μαθητών για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

«Δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά από την πρώτη Λυκείου αγωνιούν και αναρωτιούνται για το μέλλον μετά το λύκειο και προσέρχονται για συμβουλές στο ΚΕΣΥΠ. Τα ένστολα επαγγέλματα παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια γιατί προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ διακρίνονται από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πολλά παιδιά τα αντιμετωπίζουν με ξεχωριστό τρόπο», σημείωσε ο κ. Σοφόπουλος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου