Επικαιρότητα

Εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Off

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Γένεσις» εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων, από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό "Kids Save Lives" (Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές). 

Πρόκειται για το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης μαθητών και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ), με το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «Γένεσις» είναι τα πρώτα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων πιστοποιημένων εθελοντών-εκπαιδευτών του Ανθρωπιστικού Οργανισμού "Kids Save Lives" και με τη βοήθεια προπλασμάτων έχοντας ως μόνο εργαλείο τα χέρια τους, εκπαιδεύτηκαν με βιωματικό τρόπο στο πώς θα συμβάλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση μιας καρδιάς που έχει υποστεί ανακοπή, ώστε να σώσουν την ζωή ενός συνανθρώπου μας. Επίσης, γνώρισαν τη χρησιμότητα και τη λειτουργία του εξωτερικού απινιδωτή, διδάχτηκαν πώς θα αντιμετωπίσουν έναν πιθανό πνιγμό στη θάλασσα, ενημερώθηκαν για το τί θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πνιγμονής από ξένο σώμα, αλλά και το πώς θα λειτουργήσουν σε περίπτωση ατυχήματος. 

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, έλυσαν τις απορίες που είχαν και προβληματίστηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι, η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 27 ευρωπαϊκές χώρες στην αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής. Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί παρέλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχή τους, ενώ αρκετοί εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, με στόχο να πιστοποιηθούν με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ