Επικαιρότητα

Έχει κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για την ίδρυση Ιστορικού Αρχείου

Off

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έχει κατατεθεί πρόταση για την ίδρυση Ιστορικού Αρχείου της πόλης μας. Το γεγονός αναφέρει ο πρώην Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Φαρμάκης μετά από σχετική αναφορά στη στήλη «Αποχρώσεις» της εφημερίδας. Στην επιστολή του αναφέρει πιο αναλυτικά:

Αγαπητές, κ. Καραμήτσο, διάβασα το άρθρο σας, στις 27 Μαρτίου 2018, για την ανάγκη ίδρυσης «Ιστορικού Αρχείου Ιωαννίνων» και χάρηκα που υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που αγωνιούν για την πνευματική περιουσία της πόλης μας και όπως επισημαίνετε για να γίνει αυτό χρειάζεται «μεράκι και αγάπη η δημιουργία τέτοιων αρχείων».

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας γνωρίσω ότι όταν εγώ και ο Χαρίλαος Λεοντάρης ήμασταν Δημοτικοί Σύμβουλοι, φέραμε το θέμα αυτό δύο φορές στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο και η δεύτερη φορά στις 4 Ιουνίου 2003 συνοδεύτηκε με ολοκληρωμένο Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας. Η πρότασή μας αναφέρονταν στη δημιουργία Κέντρου Ιστορίας Ιωαννίνων και μέσα σε 15 άρθρα υποδεικνύαμε το σκοπό, τη διοικητική διάρθρωση, τους πόρους, τη λειτουργία κ.λ.π.

Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας η τότε δημοτική αρχή ουδέποτε έφερε το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι το 2010 που ήμουν δημοτικός σύμβουλος, αλλά φαντάζομαι ότι και μέχρι σήμερα δεν συζητήθηκε τέτοιου είδους όραμα. Όπως επισημαίνετε, υπάρχει ένας μεγάλος πνευματικός πλούτος που αφορά την ιστορία της πόλης μας και βρίσκεται σε βιβλιοθήκες και αρχεία του εσωτερικού και κυρίως του εξωτερικού και είναι κρίμα να παραμένει ανεκμετάλλευτος ακόμη και σήμερα.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτή η πρόταση που είχαμε καταθέσει και δράττομαι της ευκαιρίας να πω ότι μεταξύ των άλλων καταθέσαμε και «Πρόταση-Πλαίσιο Συνεργασίας»  στις 5 Μαΐου 2003 για τη μόνιμη συνεργασία του Δήμου μας με το Πανεπιστήμιο, αλλά και αυτή ουδέποτε ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση. Όπως και εσείς επισημαίνετε «θέλει μεράκι και αγάπη η δημιουργία τέτοιων αρχείων».

Με τα συγχαρητήριά μου

Αλέξανδρος Φαρμάκης

Πρώην Αντιδήμαρχος

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου