Επικαιρότητα

Σε κατάσταση συναγερμού για τους συμβασιούχους

Off

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργεί το τελικό αποτέλεσμα της προκήρυξης 3Κ, η οποία αφορά στην δυνατότητα μετατροπής σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων στου ΟΤΑ.

Από τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και την ανάλυση των προσωρινών πινάκων κατάταξης προκύπτει σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι τελικά θα είναι μειοψηφία οι εργαζόμενοι που προσφέρουν ακόμη και σήμερα τις υπηρεσίες τους με παρατάσεις στις συμβάσεις, που θα παραμείνουν στις δουλειές τους.

Η εκτίμηση μάλιστα κάνει λόγο για περισσότερους από 9.000 παρατασιούχους οι οποίοι μένουν άνεργοι. Το ζήτημα αυτό ενόψει και της κατάθεσης των ασφαλιστικών μέτρων από την ΠΟΕ ΟΤΑ, αλλά και της έναρξης του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, για περίπου 40.000 εργαζόμενους στους δήμους, θα βρεθεί στο επίκεντρο του 46ου Πανελλήνιου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στα Γιάννενα.

Αυτό ανέφεραν σε δηλώσεις τους ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος και ο αναπληρωτής γεν. γραμματέας Ιωάννης Τσούνης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν χθες στο δημαρχείο με τον Θ. Μπέγκα.

Αμφότεροι έκαναν λόγο για επιτακτική αναγκαιότητα συνεργασίας με τους δήμους όλης της χώρας έτσι ώστε να προκύψει ένα ευοίωνο και θετικό αποτέλεσμα για τους παρατασιούχους εργαζόμενους.Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων Χρ. Μεντής από το σύνολο των παρατασιούχων στο Δήμο Ιωαννιτών μόνο τέσσερις περιλαμβάνονται στους προσληφθέντες στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης. «Η 3Κ αποδείχθηκε στην πράξη ότι πετά στην ανεργία περισσότερους από 9000 εργαζόμενους εδώ και χρόνια στους Δήμους. Πρόκειται για επιβεβαίωση των φόβων μας, ότι γίνεται ένας διαγωνισμός με μεγάλη προχειρότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιτάκος.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ τόσο στη συνάντησή τους με τον δήμαρχο της πόλης όσο και με το προεδρείο της ΠΕΔ Ηπείρου ζήτησαν την υποστήριξή τους για την άρτια διεξαγωγή του συνεδρίου και τη φιλοξενία των 1000 περίπου συνέδρων και συνοδών που αναμένεται να βρεθούν στα Γιάννενα για τέσσερις ημέρες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ