Αθλητικά

Σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο

Off

Σε επαγγελματικό επίπεδο, που επιβεβαιώνεται από την προπονητική προσέγγιση του προσκεκλημένου Τζον Χάρις ξεκίνησε τη Μ. Δευτέρα και συνεχίζεται σήμερα και αύριο στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ το 5ο camp της ακαδημίας Ντούγια.

Αναμφίβολα, το πλέον επιτυχημένο στην πενταετή αυτή πορεία του camp που έχει γίνει θεσμός με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του την παρουσία προπονητών δεξιοτήτων από τις πλέον προηγμένες μπασκετικά χώρες όπως η Αμερική, οι οποίοι όμως δεν παρακολουθούν απλώς τις προπονήσεις αλλά είναι οι ίδιοι που έχουν την απόλυτη ευθύνη.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες της διεξαγωγής του camp, ο Τζον Χάρις έδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές δεξιοτήτων στην Αμερική, έχοντας στο «πελατολόγιό» του, παίκτες που αγωνίζονται με επιτυχία στο NBA και στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Ειδικότερα στο γκρουπ των παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας, το ασκησιολόγιο ήταν υψηλού επιπέδου, με τον ίδιο να τονίζει πως αυτό έγινε γιατί διαπίστωσε ότι εκτός από τη διάθεση των παιδιών υπάρχει και ένα εξαιρετικό επίπεδο και στα αγόρια και στα κορίτσια.

«Από αύριο η ένταση των προπονήσεων θα είναι μεγαλύτερη και αυτό με ικανοποιεί γιατί διαπίστωσα ένα πολύ καλό επίπεδο για την ηλικία των παιδιών, ειδικά στα κορίτσια».

Αναφορικά με την άποψή του για το τι τελικά υπερισχύει, το ταλέντο ή η δουλειά, η απάντησή του δεν χωρά παρερμηνείες.

«Το ταλέντο μόνο του δεν σε πάει πουθενά. Η σκληρή δουλειά είναι αυτή που μπορεί να αναδείξει και να βελτιώσει το ταλέντο κάθε παίκτη».

Ένας επιπλέον λόγος που ενισχύει την εκτίμηση της επιτυχίας του 5ου camp είναι εκτός από τον αυξημένο αριθμό των παιδιών και το γεγονός ότι εκτός από τα Γιάννενα, δήλωσαν συμμετοχή και παίρνουν μέρος στο camp, αθλητές από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Αθήνα.

«Αυτό που προσπαθήσαμε όταν ξεκινήσαμε τα camp ήταν να διαφοροποιηθούμε από τα άλλα επίσης αξιόλογα camp που γίνονται στα Γιάννενα και γι’ αυτό απευθυνθήκαμε σε επαγγελματίες προπονητές, θέλοντας να δώσουμε στα παιδιά μία διαφορετική διάσταση. 

Αυτό που εισπράττουμε στις προπονήσεις μετά το camp είναι ότι τα παιδιά που έχουν πάρει μέρος σε συνθήκες μεγαλύτερης πίεσης από έναν Αμερικανό προπονητή, είναι περισσότερο δεκτικά και αποδέχονται μεγαλύτερη πίεση από εμάς στις προπονήσεις», σημείωσε από την πλευρά του ο Ν. Ντούγιας.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου