Επικαιρότητα

Απαραίτητη η πρόσληψη κτηνιάτρων από τους δήμους

Off

Στη διαμόρφωση ενός κοινού ψηφίσματος που παράλληλα περιλαμβάνει και συγκεκριμένες προτάσεις του Α’ βαθμού της αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο κατέληξε τη Δευτέρα η συνεδρίαση της ΠΕΔ με αφορμή το νομοσχέδιο για τη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων το οποίο αποσύρθηκε πριν καν ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΠΕΔ το μεσημέρι της Δευτέρας με την εισήγηση από το Δήμο Ιωαννιτών να γίνεται από τον αντιδήμαρχο Τ. Κατηρτσίδη, ο οποίος τόνισε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θα έπρεπε να αποσύρει το νομοσχέδιο, αλλά θα έπρεπε να επιτρέψει την εξέλιξη της διαβούλευσης και πάνω σε αυτήν να προσθέσει ή να αφαιρέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Παρόλα αυτά η ΠΕΔ Ηπείρου κατέληξε σε ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων, τα οποία περιέγραψε ο κ. Κατηρτσίδης με πρώτιστο την επίλυση του ζητήματος πρόσληψης των κτηνιάτρων από τους Δήμους.

Παράλληλα όμως ζητείται από το υπουργείο να επιτραπεί και η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και όχι μόνο κτηνιάτρων.

«Οι προσλήψεις των κτηνιάτρων και του προσωπικού που απαιτείται θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς του μνημονίου», σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως η βασική λογική που διέπει το πλαίσιο της πρότασης των αυτοδιοικητικών στην Ήπειρο είναι η δημιουργία δημοτικών κτηνιατρείων.

«Θεωρούμε, ότι εφόσον βρεθεί η φόρμουλα και για το προσωπικό αλλά και για τη χρηματοδότηση όπου απαιτείται, τα δημοτικά κτηνιατρεία μπορούν να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις και να εξυπηρετήσουν ειδικά εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που περιγράφονται στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική σήμανση και τη στείρωση των ζώων», τόνισε ο κ. Κατηρτσίδης.

Η πρόταση αυτή ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει την αντίδραση των Συλλόγων κτηνιάτρων σε ολόκληρη τη χώρα, για προφανείς συντεχνιακούς και επαγγελματικούς λόγους.

«Προφανώς θα υπάρξει αντίδραση όμως θεωρούμε ότι το θέμα είναι τόσο σημαντικό και έχει μεγάλες διαστάσεις που δεν χωρούν συντεχνιακές λογικές. Στο Δήμο Ιωαννιτών άλλωστε απέβησαν άγονες οι προκηρύξεις και οι προτάσεις που κάναμε για την πρόσληψη κτηνιάτρου και είμαστε αναγκασμένοι να πάμε στην υπογραφή σύμβασης με κτηνίατρο από άλλη περιοχή», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου