Επικαιρότητα

Συγχαρητήρια αλλά και στήριξη στην ομάδα

Off

Μπαράζ ανακοινώσεων και συγχαρητηρίων για τη μαθητική ομάδα των Ιωαννίνων που κέρδισε στον διαγωνισμό διαστημικής.

Όπως ανακοίνωσε και το Υπουργείο Παιδείας την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «Cansat in Greece» κατέκτησε η μαθητική ομάδα «ZephyrusII» από τα Ιωάννινα και κέρδισε επάξια το εισιτήριο για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, στην ομάδα συμμετέχουν 9 μαθητές από το 7ο Λύκειο, μια μαθήτρια από τη Ζωσιμαία Σχολή και ένας μαθητής από το 9ο ΓΕΛ. Οι μαθητές και οι δύο καθηγητές που εργάστηκαν μαζί τους, δημιούργησαν ένα δορυφόρο μικρών διαστάσεων και υψηλών τεχνολογικών δυνατοτήτων.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές τους για αυτήν την εντυπωσιακή δουλειά και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο διεθνή διαγωνισμό. Επιπλέον, δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή τους με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Τέλος, θέλουμε συγχαρούμε θερμά και την μαθητική ομάδα «Polyclitus» του Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, αλλά και την ομάδα «Ursa Minor» του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας που κέρδισε την τρίτη θέση στο διαγωνισμό. Η εφευρετικότητα όλων των μαθητών και των μαθητριών, η αγάπη τους για γνώση και η καινοτόμος σκέψη τους, μας κάνει υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον και ευελπιστούμε ότι θα έχουν μια λαμπρή σταδιοδρομία, με εφαλτήριο το ελληνικό δημόσιο σχολείο», αναφέρει το υπουργείο. 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα επισκέφθηκαν χτες τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη. Ο Περιφερειάρχης τους συνεχάρη για την μεγάλη τους επιτυχία, ευχήθηκε η διάκρισή τους να έχει συνέχεια και τους μετέφερε την πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει και τη συμμετοχή της ομάδας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό (θέμα που ανέδειξε χτες και το ρεπορτάζ της «Ε»).

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Καλαμπόκης Νικόλαος- Παναγιώτης, Καπέλης Γεώργιος, Πήλιος Κωνσταντίνος, Αναστασούλη Μυρσίνη, Δασούλα Μαρία- Γεωργία, Καψάλη Παρασκευή, Λώλος Κωνσταντίνος, Βλάχου Αποστολία, Οικονόμου Γεώργιος, Κανδρέλη Παρασκευή – Μαρίνα (από το ΓΕΛ Ζωσιμαίας), Γεωργίου Δημήτριος (9ο ΓΕΛ). Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ομάδας είναι οι κ.κ. Νικόλαος Μαρέτας (7ου ΓΕΛ) και Γεώργιος Σκαργιώτης (9ου ΓΕΛ). 

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων συγχαίρει επίσης την ομάδα «Zephyrus II» και παράλληλα εκφράζει τη στήριξή της:

Τόσο οι μαθητές των τριών σχολείων που συμμετείχαν στην ομάδα, όσο και οι καθηγητές τους κατάφεραν με αυτή τους την επιτυχία να μας κάνουν όλους περήφανους.

Απέδειξαν ότι τα Γιάννενα είναι ακόμα πρώτα στα γράμματα και πως βαδίζουν στο μέλλον με καινοτόμες ιδέες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν από τους φορείς που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας «Zephyrus II» στην πορεία της μέχρι την κατάκτηση της πρωτιάς στο διαγωνισμό διαστημικής «Cansat in Greece».

Το ίδιο θα κάνει και τώρα στη νέα πρόκληση που έχει μπροστά της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το προσεχές διάστημα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, θα έχουν συνάντηση με όλα τα μέλη της ομάδας, μαθητές και καθηγητές, προκειμένου να τους συγχαρούν από κοντά αλλά και να διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος να συνδράμει στην προσπάθεια που θα κάνουν να κατακτήσουν και την κορυφή της Ευρώπης.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος συγχαίρει επίσης τους μαθητές για την πρωτιά τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής. Όπως αναφέρει:

Τα ιδιαίτερα συγχαρητήρια απευθύνονται στους μαθητές και εκπαιδευτικούς που δούλεψαν με μεράκι και επιμονή. Συγχαρητήρια, όμως, θα πρέπει να αποδοθούν και στα συγκεκριμένα σχολικά ιδρύματα που έχουν διαμορφώσει το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, που επιτρέπει την επίτευξη τέτοιων επιτυχιών. Τέτοιες επιτυχίες αποτελούν μία ένδειξη για τα επιτεύγματα, στα οποία μπορεί να φτάσει η δημόσια εκπαίδευση. Είναι η απόδειξη ότι, η αριστεία είναι αποτέλεσμα και επιστέγασμα της γενικότερης προσπάθειας που επιτελείται στη δημόσια εκπαίδευση και στο κάθε σχολείο ξεχωριστά. Αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο διαχέεται σε όλη την κοινωνία. 

Καλή επιτυχία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια των προσπαθειών τους στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής, όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Για μας έχουν ήδη φτάσει πολύ ψηλά και μας κάνουν περήφανους.

Τέλος, η Παρασκευή Τσίλη από τη Σχολική Επιτροπή αναφέρει:

Η επιτυχία των μαθητών της ομάδας «Zephyrus II» κάνει περήφανη την πόλη μας με την μακρά παράδοση στα γράμματα και τις επιστήμες. Παράλληλα όμως αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο του δημόσιου σχολείου, καθώς πέρα από την εκπαίδευση, μπορεί να πρωταγωνιστεί στην παιδεία και την μόρφωση.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ