Επικαιρότητα

Το αποτύπωμα της Ευρώπης στις δομές Υγείας της Ηπείρου

Off

Οι νέες δομές Υγείας που κατασκευάστηκαν στην Ήπειρο μέσα από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και τη στήριξη της ΕΕ θα αναδειχθούν στο διάστημα 29 Μαΐου – 1 Ιουνίου όταν και θα αναπτυχθεί στην Ήπειρο η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου (Europe in my Region)», με σειρά εκδηλώσεων, σε συνεργασία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Υγείας.

Οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται στους τομείς της Υγείας και της Επιχειρηματικότητας, με την προβολή έργων και δράσεων που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

•29 Μαΐου – Επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων στην υγεία, στον χώρο του Πενταόροφου Κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων. (11:00-13:00)

•30 Μαΐου – Ο κοινωνικός ρόλος του ΕΚΑΒ. Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πολιτών σε παροχή  πρώτων βοηθειών στο Γυμνάσιο Γραμμενίτσας Άρτας (9:30-11:00) και στον παραλιακό πεζόδρομο Πρέβεζας (11:00-13:00). 

•31 Μαΐου – Εγκαίνια Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Ιωάννινα (11:00)

• 31 Μαΐου – Παρουσίαση των δράσεων απεξάρτησης που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την υγεία, στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων (17:30)

• 31 Μαΐου – Παρουσίαση της Στρατηγικής για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στην αίθουσα της ΕΗΜ (18:30) 

•1 Ιουνίου – Εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας του Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών, στην Ηγουμενίτσα (12:00)

 

Η επιχειρηματικότητα 

Παράλληλα, μέσα από ενημερωτικές ημερίδες, στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, παρουσιάζονται προσκλήσεις που αφορούν την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 και ειδικότερα οι προσκλήσεις: Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business), Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ημερίδες στην Ηγουμενίτσα (16/5) και στα Ιωάννινα (23/5) σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, και ακολουθούν οι ημερίδες (σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Επιμελητήρια):

•4 Ιουνίου, ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρου του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου – 2ος όροφος)

•6 Ιουνίου, ώρα 19.30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας (Δωδώνης 47, Πρέβεζα).

 

Εκδήλωση με τον 

Υπουργό Ανδρέα Ξανθό

 

Επίσημα εγκαίνια, πιο αναλυτικά, της 1ης ΤΟΜΥ Ιωαννίνων (2ο Λύκειο), της 3ης ΤΟΜΥ (Ανατολή) και της 4ης ΤΟΜΥ (Κουραμπά), θα γίνουν την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 12:00μμ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πανευρωπαϊκής καμπάνιας Europe in my Region (Η Ευρώπη στην Περιφέρεια μου).

O Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος, καλούν επίσης στην εκδήλωση «Στρατηγική στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» με ομιλητές τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Αναπλ. Γεν. Γραμματέα Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, στις 6:30 μμ στην αίθουσα της ΕΗΜ.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου