Επικαιρότητα

Τριήμερο υψηλής πληρότητας στον τουρισμό

Off

Σε υψηλό επίπεδο κυμάνθηκαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων στην πόλη και τους ορεινούς προορισμούς των Ιωαννίνων αγγίζοντας ή και ξεπερνώντας το 70% το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αυτό που έχει αυξηθεί σημαντικά όμως είναι ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών, που δεν επιλέγουν πλέον τα Ιωάννινα ως στάση μίας διαδρομής πολλών ημερών, αλλά ως βασικό σημείο διαμονής, σύμφωνα με τον Στάθη Σιούτη, από το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η Τράπεζα της Ελλάδας, το 2017 οι διανυκτερεύσεις στην Ήπειρο έφτασαν τα 3.643.000 με την πόλη των Ιωαννίνων να καταλαμβάνει μία υψηλή θέση, πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν. 

Στα πλεονεκτήματα της περιοχής αναμφίβολα και οι θετικές εξελίξεις όπως διαφαίνονται σε σχέση με το αεροδρόμιο και τις πτήσεις από το εξωτερικό, με την πτήση της εταιρείας TUS Γιάννενα – Ρώμη, να ξεκινά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Η εταιρεία θα εκτελεί το δρομολόγιο Λάρνακα – Ιωάννινα – Ρώμη και αντίστροφα σε μία προσπάθεια να διαπιστώσει σε πρώτη φάση και το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης διαδρομής, πριν προχωρήσει σε άλλα εγχειρήματα, όπως αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί πρόσφατα από τον πρόεδρο της TUS κ. Γουάινσταιν, με αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Γερμανία, την Αυστρία και άλλες χώρες.

 

Απάντηση στην ΕΚΟΦΝΣ

Ο κ. Σιούτης στο μεταξύ έδωσε μία άλλη διάσταση στο θέμα που έθιξε προ ημερών ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. Καρράς, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα κοινόβια της εθνικής στα Ιωάννινα αντί της Καστοριάς. Ο κ. Καρράς υποστήριξε, ότι η διάθεση υπάρχει, αλλά το κόστος διαμονής στα Ιωάννινα είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο κόστος διαμονής για μία αποστολή 60 ατόμων, σε σχέση με την Καστοριά. 

Ο κ. Σιούτης ωστόσο τόνισε, ότι η σύγκριση του κόστους διαμονής θα πρέπει να γίνεται επί αντίστοιχων κατηγοριών ξενοδοχείων και καταλυμάτων, προσθέτοντας, ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας προκειμένου να συζητηθούν τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, το Σεπτέμβριο του 2019 στα Ιωάννινα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου