Επικαιρότητα

Διεθνής αναγνώριση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Off

Μία ακόμα διάκριση και αναγνώριση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε διεθνές επίπεδο. Όπως ανακοίνωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «με ιδιαίτερη ικανοποίηση» στην παγκόσμια λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων CWTS Leiden Ranking 2018 το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται πρώτο μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων, με βάση το κριτήριο PP(10%) που αφορά δείκτες αναγνωρισιμότητας εργασιών με κανονικοποίηση ως προς το μέγεθος της ερευνητικής μονάδας. Στα επιστημονικά πεδία των Μαθηματικών και της Πληροφορικής καθώς και των Επιστημών Υγείας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται επίσης στην πρώτη θέση. Η συγκεκριμένη αξιολόγηση στηρίζεται σε στοιχεία των δημοσιεύσεων του διεθνούς επιστημονικού ιστολογίου «Web of Science». Η αξιολόγηση Leiden εκτιμά την επιστημονική απόδοση 938 μεγάλων πανεπιστημίων απ’ ολόκληρο τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας αυστηρή μεθοδολογία με πολλαπλούς βιβλιομετρικούς δείκτες, η αξιολόγηση έχει σκοπό να παρέχει έγκυρες εκτιμήσεις για την επιστημονική απήχηση των Πανεπιστημίων διεθνώς. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγχαίρει με την ανακοίνωσή της «όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για τη συμβολή τους στη συγκεκριμένη σημαντική διάκριση του Πανεπιστημίου μας».

Την Κυριακή εγκαινιάζεται το Μουσείο Τυπογραφίας

 

Ένα νέο μουσείο προστίθεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και στην πόλη.

Με μία τελετή την Κυριακή, θα γίνει η έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση θα γίνει στις 19.30 στο Αίθριο της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη και το πρόγραμμα της τελετής έχεις ως εξής:

Χαιρετισμοί: Γεώργιος Δ. Καψάλης, Καθηγητής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Θωμάς Μπέγκας, Δήμαρχος Ιωαννίνων, Ανδρέας Δ. Φωτόπουλος, Καθηγητής, Αναπληρωτής Πρύτανη, Πρόεδρος της Επιτροπής Μουσείου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Πλουμίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρ. Αντιπρύτανης, Ιδρυτής του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. Ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. 

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ελληνικών για ξένους σπουδαστές

 

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αφορμή την ολοκλήρωση του 24ου Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας για αλλοδαπούς υποτρόφους του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, πραγματοποιεί εκδήλωση σήμερα Τετάρτη στις 20:00 στο εστιατόριο «Φηγός» στην Πανεπιστημιούπολη.  Στην τελετή λήξης του Προγράμματος θα παραστούν ο Πρόεδρος του Ι.Κ.Υ. Κυριάκος Αθανασίου, ο Διευθυντής Ειδικών Προγραμμάτων – Διεθνών Υποτροφιών Φώτιος Αθανασόπουλος και στελέχη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου