Πολιτισμός

Ένα τραπέζι με μνήμες από τα γλέντια της πόλης

Off

Το Δημοτικό Θέατρο έστρωσε ένα τραπέζι και κάλεσε όποιον ήθελε να συμμετάσχει σε μία γιορτή που έφερνε μνήμες από παλιότερα γλέντια.

Τη Δευτέρα το βράδυ με επιτυχία ολοκλήρωσε τη δράση με ένα δείπνο που ανέδειξε τη γαστρονομία του τόπου μας, την ξεχωριστή τοπική κουζίνα και χάρισε στους συμμετέχοντες πλούσιες εμπειρίες με άξονα την πολιτιστική δημιουργία του τόπου.

Από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στον πεζόδρομο της Ζάππα, τα τραπέζια και οι καρέκλες στήθηκαν στο κέντρο του δρόμου, και οι καλεσμένοι άρχισαν σιγά – σιγά να φτάνουν…

Τους υποδέχθηκε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου, με την καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Δημοπούλου και όλοι οι συνεργάτες του Δημοτικού Θεάτρου.

Συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Μανταλόβας, Ελένη Βασιλείου, Βάσω Μέγα, Δημήτρης Κατηρτσίδης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος, και πολλοί κάτοικοι της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Οι συμμετέχοντες και οι καθηγητές στο Εργαστήρι Αφηγηματικού Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, αφηγήθηκαν αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα που μιλούσαν για φαγητό και γλέντια εποχών που μας έχουν μείνει αξέχαστα.

Ο σκοπός του ΔΗΠΕΘΕ, να αναζητήσουν οι κάτοικοι έναν τρόπο με τον οποίο η γειτονιά θα γίνει πιο ζωντανή, δημιουργική και ευχάριστη, μέσα από ένα «θεατρικό» πείραμα που θα βγάλει τους θεατές από τα σπίτια τους και θα τους στρώσει τραπέζι με ιστορίες και μουσική εκτιμάται εκ του αποτελέσματος ότι πέτυχε… 

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ευχαριστεί με ανακοίνωσή του «όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλους τους συντελεστές για να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση. Επίσης ευχαριστεί τον Αχιλλέα Κάππη για τη μουσική, τα Ι.ΙΕΚ Δέλτα και ιδιαίτερα το τμήμα Μαγειρικής, τους σπουδαστές, τον σεφ  Θανάση Πιστιόλα και τον καθηγητή Παναγιώτη Σιαφάκα, για την πολύτιμη βοήθειά τους. Τέλος, ευχαριστεί για την προσφορά τους, τη βιομηχανία «Βίκος Α.Ε.» τη Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», την εταιρεία «Νιτσιάκος», τα σούπερ μάρκετ «SEP Markets Παπαδόπουλος», το «Αγνάντι catering», τα ζυμαρικά «Μέλισσα», τα μπαχαρικά «Provil» και τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, τα Κτήματα «Ευδοξία», την εταιρεία «Τσιάλος Ε.Ε.» και τα αρτοποιεία «Κοτσίνας» και «Κατσάνος».

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου