Επικαιρότητα

Στο τραπέζι η συνένωση ΑΕΙ και ΤΕΙ

Off

Με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου θα κορυφωθούν οι συσκέψεις κατά τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που γίνεται στα Γιάννενα. 

Με τη συνάντηση στελεχών των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας άρχισε ήδη από την Τρίτη το πρωί, η 88η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Αύριο Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι επιμέρους Σύνοδοι Αντιπρυτάνεων Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Αντιπρυτάνεων με αρμοδιότητες Φοιτητικής Μέριμνας, Αντιπρυτάνεων Έρευνας, καθώς και Αντιπρυτάνεων Οικονομικών,  Προγραμματισμού και Ανάπτυξης. 

Θα ακολουθήσει την Παρασκευή και το Σάββατο, 13 και 14 Ιουλίου, η Τακτική Σύνοδος Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων της χώρας, με τη συμμετοχή το Σάββατο του υπουργού Παιδείας.

Στη Σύνοδο θα συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που έχουν να κάνουν με τον Οργανισμό και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των ΑΕΙ, με την υποστελέχωση των ΑΕΙ και τις διαδικασίες συνένωσης ΑΕΙ – ΤΕΙ. Πρωτίστως θα συζητηθούν θέματα Φοιτητικής Μέριμνας, καθώς και θέματα χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Στη Σύνοδο θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, ώστε να ενισχυθεί στο μέλλον η συνεργασία ανάμεσα στα Πανεπιστήμια των δύο χωρών, όπως ανέφερε και σε δηλώσεις του χτες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.

Η παρουσία του κ. Γαβρόγλου αναμένεται να αναδείξει και το θέμα των συνεργασιών πανεπιστημίων και ΤΕΙ την ώρα που βρίσκεται στην τελική φάση για ψήφιση στη Βουλή, το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ