Επικαιρότητα

Έρχεται την Τετάρτη η «Αντιγόνη»

Off

Μετά την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Στα Γιάννενα η παράσταση έρχεται την Τετάρτη  18 Ιουλίου στο θέατρο της ΕΗΜ.

Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

Συνολικά οι συντελεστές είναι: Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας 

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας, Διασκευή: Μανώλης Δούνιας, Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα, Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου 

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη, Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης, Βοηθός Σκηνογράφου: Ερατώ Τσάτσου, Βοηθός Ενδυματολόγου: Δανάη Ψωμοδότη, Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου, Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης. Χορός: Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας, Άννα Λάκη.

Τιμές εισιτηρίων : 18 € κανονικό  14 € φοιτητικό – μαθητικό  

Προπώληση: Κιόσκι Κεντρικής Πλατείας, Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και κατάστημα Rock Shop, viva.gr.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου