Επικαιρότητα

Προσωπικά χαρακτηριστικά στην κόντρα

Off

Συνεχίστηκε και χθες το γαϊτανάκι που ξεκίνησε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τον Θ. Μπέγκα να ζητά την παραίτηση του Σπ. Κωνσταντόπουλου από τον ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων. 

Η απάντηση του κ. Κωνσταντόπουλου το απόγευμα της Πέμπτης στους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής για την προσωπική του στάση κα επιλογή σχετικά με το διαγωνισμό για το βιοαέριο στο ΧΥΤΑ Ελληνικού, δεν έμεινε αναπάντητη από τη δημοτική αρχή.

Έτσι, χθες το μεσημέρι, η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της απάντησε στον πρόεδρο του ΦΟΔΣ κάνοντας λόγο για αγωνιώδη προσπάθειά του να μετατρέψει το «άσπρο σε μαύρο» σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του και την πολιτική του στάση απέναντι στο δήμο Ιωαννιτών, τον οποίο εκπροσωπεί στο ΔΣ του Φορέα.

Επί της συγκεκριμένης κριτικής του κ. Κωνσταντόπουλου, η δημοτική αρχή στέκεται αφενός στις ενέργειές για τις οποίες η ίδια έχει την ευθύνη, αλλά και στην πολιτική της στάση γενικότερα, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε σχέση μάλιστα με την προηγούμενη δημοτική αρχή Φίλιου.

«Σε ότι αφορά την “καταγγελία” του κ. Κωνσταντόπουλου προς το δήμαρχο για τις τρεις άκαρπες προσπάθειες που αφορούν τη διαχείριση των ΣΜΑ, τις οποίες του χρέωσε αποκλειστικά, να θυμίσουμε ότι τις προκάλεσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Γιάννης Λώλος και η ευθύνη δεν βαραίνει σε καμία περίπτωση το δήμαρχο Ιωαννίνων που έθεσε όλους τους δημάρχους της Ηπείρου προ των ευθυνών τους χωρίς όμως συνολική ανταπόκριση.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κατηγορούνται για αδράνεια με τόση ελαφρότητα όσοι προσπάθησαν να βρουν λύση.

Τέλος, η σημερινή δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Θωμά Μπέγκα, δεν αποφάσισε «ξαφνικά και μετά από τόσα χρόνια» να ασχοληθεί  με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά απέδειξε από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας της ότι δε φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες για αρμοδιότητες που τις αναλογούν.

Μάλιστα προέτρεψε τον πρόεδρο του Φορέα από την πρώτη κιόλας μέρα να συνεργαστεί με το δήμο για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Προφανώς ο κ. Κωνσταντόπουλος όταν αναφέρεται στις προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφηκαν με την περιφέρεια μιλά για την προηγούμενη δημοτική περίοδο, στην οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι την πολιτική κατεύθυνση στο δήμο και για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν την έδινε ο κ. Μπέγκας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου