Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 02:52
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Αυγούστου 2018
Πολιτισμός

«Φωτο-ματιές στο Μουσείο» στην Κόνιτσα

Off

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας συνεχίζεται η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Φωτο- ματιές στο Μουσείο». 

Η  έκθεση ταξιδεύει από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Κόνιτσας, όπου θα φιλοξενηθεί  έως την 31η  Αυγούστου.

Οι «Φωτοματιές στο Μουσείο» είναι αποτέλεσμα της ομώνυμης δράσης που σχεδίασε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο σηματοδότησης των δέκα χρόνων της Επανέκθεσης των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων. Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων της πόλης των Ιωαννίνων, “Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων”, “Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων” (ΦΩ.Σ.Π.Ι), “Φωτογραφιστές” και “Φωτόραση – Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας”. 44 φωτογράφοι, μέλη των ομάδων, συνευρέθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και αποτύπωσαν με πρωτότυπο τρόπο, ποικίλες όψεις του κτιρίου, των εκθεμάτων και των αφηγήσεών του. Μεταξύ αυτών επέλεξαν και αρχαιότητες προερχόμενες από την ορεινή ενδοχώρα της Ηπείρου και από αρχαίες θέσεις της ευρύτερης περιοχής της Κόνιτσας και της λεκάνης απορροής του ποταμού Αώου, που αναδεικνύουν την ξεχωριστή θέση αυτού του τοπίου στην οικιστική οργάνωση της  αρχαίας Ηπείρου. 

Οι φρέσκιες οπτικές των φωτογράφων φέρνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων κοντά στην τοπική κοινωνία της Κόνιτσας, ενισχύοντας το δίκτυο συνεργασιών και συνεργειών σε περιφερειακό επίπεδο.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου