Αθλητικά

Έκτος στο Παγκόσμιο Εφήβων ο Οικονόμου

Off

Σημαντική διεθνής επιτυχία του πολλά υποσχόμενου Πρωταθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Ανδριανού Οικονόμου, ο οποίος κατέκτησε την έκτη θέση με την Τετράκωπο άνευ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που διεξήχθη στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. 

Η βάρκα με τον Γιαννιώτη κωπηλάτη έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις τόσο στους προκριματικούς όσο και στους ημιτελικούς αγώνες φτάνοντας στον τελικό της Τετρακώπου, κάτι που από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Στη σκληρή μάχη που ακολούθησε το ελληνικό πλήρωμα πήρε την έκτη θέση, πίσω από την Τσεχία. Συνολικά η εμφάνιση της χώρας μας στο Παγκόσμιο Εφήβων ήταν πολύ καλή με «συγκομιδή» τρία μετάλλια και την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη της διοργάνωσης.

 

Κι άλλες διακρίσεις

Σημειώνεται ότι δύο εβδομάδες νωρίτερα, στο Παγκόσμιο Νέων Ανδρών που διεξήχθη στο Πόζναν της Πολωνίας, ο Ολυμπιονίκης του Ν.Ο.Ι. Στέφανος Ντούσκος έχασε το μετάλλιο κυριολεκτικά στο νήμα, καταλαμβάνοντας με τον Σπ. Καλέντζη την τέταρτη θέση στον τελικό της Δικώπου. 

Η ελληνική βάρκα τερμάτισε μόλις δύο δευτερόλεπτα μετά τους Ιταλούς που πήραν το χάλκινο μετάλλιο.  Το διπλό Σκιφ ελ βαρών των αγοριών με τον Άρη Γραμμενιάτη ήταν 6ο στο μικρό τελικό και 12ο στη γενική κατάταξη της ίδιας διοργάνωσης.

 

Το Βαλκανικό

Στη μάχη με στόχο την εξασφάλιση ενός «εισιτηρίου» για το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα ετοιμάζονται να ριχτούν 13 επίλεκτοι νεαροί κωπηλάτες και κωπηλάτριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Οι προκρίσεις για τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα διεξαχθούν από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία το ερχόμενο Σάββατο στη λίμνη της Καστοριάς και από πλευράς Ν.Ο.Ι. θα αγωνιστούν τα εξής πληρώματα: Οι Aλέξανδρος Μαμακής – Γιώργος Γραμμενιάτης στη Δίκωπο Εφήβων. Οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος και Δημήτρης Μπουκουβάλας στο Σκιφ Εφήβων. Ο Ανδριανός Οικονόμου σε μικτό πλήρωμα στη Δίκωπο άνευ Εφήβων. Οι Αριάδνη Μήτση – Αθανασία Μάκου στη Δίκωπο Νεανίδων. Οι Σπύρος Γεωργίου – Ανδρέας Καρέτσος στη Δίκωπο Παίδων. Οι Ηλίας Μπλέτσας – Θανάσης Μάστακας στη Δίκωπο Παίδων. Τέλος, ο Ζήσης Μπουκουβάλας στο Σκιφ Παίδων και η Κατερίνα Γκόγκου με την Ξανθή Χατζή στο Σκιφ Κορασίδων. 

Την ομάδα θα συνοδεύσουν οι προπονητές του Ομίλου Αγγελική Γκρέμου, Δημήτρης Δερέκας και Φώτης Λιόντος, ενώ στην Καστοριά για τις προκρίσεις θα ταξιδέψουν επίσης η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου και ο Γεν. Γραμματέας και Έφορος Κωπηλασίας Θανάσης Κιτσάκος.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ