Πολιτισμός

Η «Λυρική Παμβώτις» επιστρέφει στο Νησί

Off

Η Λυρική Παμβώτις μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί στο Νησί των Ιωαννίνων, στη θέση Σαράι δίπλα από το δέντρο και τη στήλη της ποίησης το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 19:30.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και υλοποιείται με τη συνεργία του Δήμου Ιωαννιτών, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Ενότητας Νήσου Ιωαννίνων.

Παραδοσιακά, πλέον, το πρόγραμμα τηςΛυρικής Παμβώτιδας περιλαμβάνει: απόδοση τιμής σε άτομα εν ζωή, με πλούσιο λογοτεχνικό έργο και αξιόλογη συμβολή, τόσο στον ηπειρώτικο πολιτισμό όσο και στον εθνικό, απονομή βραβείων και επαίνων σε άτομα, που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης της Εταιρίας Λογοτεχνών & Συγγραφέων Ηπείρου, απόδοση ποιημάτων από τους ποιητές τους, και κλείσιμο με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

Το πρόγραμμα φέτος είναι: 

19:30 Έναρξη – Προσαγορεύσεις

19:45 Προλογικό σημείωμα από τον γενικό γραμματέα της εταιρίας λογοτεχνών και συγγραφέων Ηπείρου Λεοντάρη Χάρη και παρουσίαση του Παπασταύρου Ι. Αναστάσιου.

20:00 Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Αναστάσιο  Παπασταύρο Ι., αρχιτέκτονα, συλλέκτη, συγγραφέα και δήμαρχο Ιωαννίνων, για τη συμβολή του στα γράμματα και τις τέχνες.

20:15 Αντιφώνηση Παπασταύρου Ι. Αναστάσιου.

20:30 Απονομή βραβείων και επαίνων του πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης 2018 με θέμα την Ελευθερία : 1ο βραβείο Δασκολιά Σταματίνα, 2ο βραβείο Καραγιάννη Αθανασία, 3ο βραβείο Λιώρης Ιωάννης, 1ος έπαινος Ζιώγα Λυδία, 2ος έπαινος Χριστιά Βαρβάρα, 3ος έπαινος Στόφυλας Ηλίας. Οι βραβευθέντες θα αποδώσουν τα ποιήματά τους.

21:00 Απόδοση ποιημάτων από τους ίδιους τους ποιητές.

21:15 Ο Γιώργος Νάκος, ηθοποιός και σκηνοθέτης, παρουσιάζει το διήγημα Βασιλική από Το νερό της βροχής του Μ. Καραγάτση.

21:30 Πέρας της 12ης Λυρικής Παμβώτιδας.

Η Επιτροπή Διαγωνισμού Ποίησης είναι: Τσαμάτος Παναγιώτης, καθηγητής πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος της εταιρίας λογοτεχνών και συγγραφέων Ηπείρου, Λιάτσου Λαμπρινή, ποιήτρια, σχολική σύμβουλος με master στη δημιουργική γραφή, μέλος της εταιρίας λογοτεχνών και συγγραφέων Ηπείρου, Γήτας Μίλτος, δημοσιογράφος, ποιητής, μέλος της εταιρίας λογοτεχνών και συγγραφέων Ηπείρου.

Αφίσα – Φωτογραφία – Πρόγραμμα: Γκόρμπας Η. Μιχάλης, αρχιτέκτονας, εραστής της φωτογραφίας.

Παρουσίαση της εκδήλωσης: Αράπογλου Η. Μιχάλης, αντιπρόεδρος της εταιρίας λογοτεχνών και συγγραφέων Ηπείρου.

Δωροθέτες (για τους βραβευθέντες του πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης 2018)

Μουσείο Αλή πασά και επαναστατικών χρόνων Νήσου Ιωαννίνων.

Θόδωρος Παπαγιάννης, γλύπτης, ομότιμος καθηγητής γλυπτικής της σχολής καλών τεχνών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής.

Διαρκούσης της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση των βιβλίων του Τάσου Παπασταύρου.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου