Επικαιρότητα

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας

Off

 

Την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή θεωρούν, ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο προστασίας των ιδίων αλλά και των περιουσιών τους, οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας Κόνιτσας, μετά τις διαρρήξεις που έγιναν το Δεκαπενταύγουστο στην κεντρική εκκλησία του χωριού, αλλά και σε ξωκλήσια από αγνώστους. 

Η αφαίρεση 11 εικόνων από τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου στην κεντρική πλατεία του χωριού, προ ημερών θορύβησε τους κατοίκους, όχι μόνο για την απώλεια των αντικειμένων λατρείας, αλλά και για την ευκολία ή το θράσος των δραστών, που έφτασαν μέχρι το κέντρο του χωριού, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιάλιας, είναι η πρώτη φορά που ένα αντίστοιχο περιστατικό καταγράφεται στο χωριό, που δε χαρακτηρίζεται από την ευκολία πρόσβασης άρα και την ευκολία διαφυγής προς τη γειτονική Αλβανία, όπως συμβαίνει σε άλλα χωριά της περιοχής.

Ο ίδιος μετέφερε την ανησυχία και το αίτημα των κατοίκων, ώστε να ενισχυθεί στο μέτρο του δυνατού η αστυνόμευση στην περιοχή, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται εκ των πραγμάτων, δύσκολο.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιο περιστατικό στο χωριό μας, ίσως γιατί δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση από τα ορεινά. Παλαιότερα υπήρχε πιο έντονη αστυνομική παρουσία, όμως τελευταία έχουν μετακινηθεί οι περισσότεροι αστυνομικοί προς την Κόνιτσα και τα Ιωάννινα και θεωρούμε, ότι υπάρχει ένα κενό φύλαξης. Ούτε το χειμώνα που οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού είναι μόλις πέντε, δεν είχαμε τέτοιο κρούσμα, αλλά το είχαμε το καλοκαίρι, όπου οι κάτοικοι είναι πολλοί περισσότεροι. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που έφτασαν και στο χωριό μας οι δράστες, πιστεύοντας, ότι επειδή υπάρχει αρκετός κόσμος, θα βρουν και αρκετά χρήματα στην εκκλησία ή αλλού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ