Επικαιρότητα

Καταγγέλλουν σοβαρά περιστατικά δολιοφθοράς

Off

Μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων στο ΑΤ Κήπων του δήμου Ζαγορίου υπέβαλλαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου, με υπαίθριες δραστηριότητες. Αιτία και αφορμή, τα περιστατικά πρόκλησης φθορών σε αυτοκίνητα μεταφοράς επισκεπτών (τύπου βαν) στο πάρκινγκ του Παπίγκου από αγνώστους εντός του Αυγούστου. 

Τα περιστατικά σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ξεκίνησαν σταδιακά από τις αρχές Αυγούστου, όμως στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε εξαιρετικά σοβαρές και επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών, δολιοφθορές. Οι πρώτες επιθέσεις και ζημιές από αγνώστους σε αυτοκίνητα αφορούσαν σκισμένα ελαστικά ή ακόμη και βίδες στα ελαστικά.

Το κακό όμως δε σταμάτησε εκεί, καθώς στην πιο ακραία περίπτωση, οι άγνωστοι προχώρησαν σε δολιοφθορά στη μηχανή ενός οχήματος μεταφοράς επισκεπτών που χρησιμοποιείται για τις κοντινές μετακινήσεις εντός του εθνικού πάρκου, για τις δραστηριότητες αναψυχής. Οι άγνωστοι αφαίρεσαν τα λάδια της μηχανής, όμως ο οδηγός του οχήματος, το αντιλήφθηκε πριν η κατάσταση γίνει επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών. Τα συμβάντα καταγγέλθηκαν αρχικά στο ΑΤ Κήπων και στη συνέχεια υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων, με την Αστυνομία να διενεργεί ήδη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Πρόκειται άλλωστε για ενέργειες που δυσφημούν την περιοχή ανεξάρτητα από τις αιτίες που μπορεί να τις προκάλεσαν, οι οποίες όμως δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση, μία τέτοια αντίδραση, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου