Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 02:58
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αυγούστου 2018
Επικαιρότητα

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΝΗ ΖΙΤΣΑΣ Εκπαίδευση σερβιρίσματος και γευσιγνωσίας

Off

Διήμερη εκπαίδευση στις βασικές αρχές σερβιρίσματος και γευσιγνωσίας, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων στο αντικείμενο, καθηγητών και εκπαιδευτών, οι Δήμοι Ζίτσας και Ιωαννιτών σε συνεργασία  με όλους του εμπλεκόμενους φορείς (Οινοποιεία, Ένωση ξενοδόχων, Σωματείο καφέ-μπαρ και εστιατορίων) προγραμματίστηκε για τον Οκτώβριο, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχείο στην Ελεούσα. Το διήμερο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που σχεδιάζουν από κοινού οι δύο Δήμοι με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας  των τοπικών αγροτικών προϊόντων (κρασιού και αποσταγμάτων). Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου με τη συμμετοχή  της Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Υπαίθρου & Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Ιωαννιτών Βάσως Μέγα, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δήμου Ζίτσας Γιαννούλας Γεωργούλη, του Πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κων/νου Βλάχου του Διευθύνοντος Σύμβουλου  της “ZOINOS WINERY” Θανάση  Κατσανάκη, του εκπρόσωπου της  «Κτήμα Γκλίναβος»  Αλ. Μπαλτογιάννη, της εκπροσώπου της «Κατώγι Αβέρωφ» Μ. Δήμου, των  οινοποιών Αναστάσιου Πράσσου και Βασίλειου Κήττα, του Προέδρου Σωματείου καφέ –μπαρ Χρήστου Τάτση, του ιδιοκτήτη αλυσίδας Κάβα Σπύρου Παππά, του προϊστάμενου της Δ/νσης Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας του Δήμου Ιωαννιτών Θωμά Λεοντίου και του στελέχους του Γραφείου Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Ζίτσας Μαρίας Κολιού. Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι όλων των φορέων κατέληξαν στα «βήματα» που θα ακολουθηθούν ώστε τον  ερχόμενο Οκτώβριο να τεθούν οι βάσεις προκειμένου η προώθηση και παρουσία των τοπικών μας προϊόντων γαστρονομίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κλάδους.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου